Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад

Месна заједница „Грабово"

Грабово

Грабово је по броју житеља најмања месна заједница у беочинској општини. Броји свега 138 становника иако је у овом фрушкогорском селу пре Другог светског рата живело 1100 становника са преко сто ђака до петог разреда, односно тадашње мале матуре. Током Другог светског рата село је три пута паљено, а од стране окупатора страдало је 150 мештана. После рата становништво је колонизовано у Инђију, тако је у Грабову остало свега педесетак кућа, које су подигнуте обновом, са око 150 житеља. Сада школу похађа свега шест ученика до четвртог разреда.

ГрабовоГрабово се налази на северо-западном делу Фрушке горе на надморској висини од 304 метра. У непосредној близини налази се вила Равне, објекат покрајинског Извршног већа. Становништво се претежно бави земљорадњом и сточарством. Село је повезано аутобуском линијом до Новог Сада, улице су асфалтиране, кроз Грабово је прошла гасна мрежа, водовод и струја. Ово лепо сремско село има могућност да постане еко - село и туристичка атракција. Свој интерес да баш у овој средини започну бизнис нашла су за сада три предузетника.

Иначе, Грабово се у књигама помиње још 1740. године. Према тим записима Црква је изграђена 1748. године, а школа се помиње 1778. године.

Црквена слава Грабова је Свети Аранђел и слави се 26. јула, а Дан месне заједнице је 7. јули.

Погледајте галерију фотографија МЗ Грабово

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-