Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 7. septembar 2023.

Izabrani direktni korisnici – privredni subjekti za sprovođenje mera energetske sanacije

Izabrani direktni korisnici – privredni subjekti za sprovođenje mera energetske sanacije

Nakon što je Opštinsko veće opštine Beočin 15. avgusta ove godine raspisalo Javni poziv za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Beočin, Komisija za za realizaciju mera energetske sanacije na sednici održanoj 5. septembra ove godine, razmatrala je prijave pristigle na Javni poziv.

Komisija je utvrdila da svih devet prijava privrednih subjekata ispunjava uslove za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Beočin.

Kao što se i očekivalo najviše prijava, ukupno šest, pristiglo je za meru 1 – zamena spoljnih prozora i vrata, a prijave su podnete i za meru 4 - zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim (kotao na gas), meru 5 - zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim (kotao na biomasu), meru 6 - ugradnja toplotnih pumpi , meru 7 - zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora i meru 8 - ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Imajući u vidu da Javni poziv za privredne subjekte za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ traje dok ima sredstava, a najdalje do 30.11.2027. godine, za očekivati je da u narednom periodu bude zainteresovanih privrednih subjekata i za meru 2 – termička izolacija spoljnih zidova i meru 3 – termička izolacija ispod krovnog pokrivača. Za ove dve mere vlada i najveće interesovanje naših sugrađana te pozivamo zainteresovane privredne subjekte koji pružaju ovu vrstu usluga da se prijave.

Podatke o privrednih subjektima koji su ispunili uslove za realizaciju mera energetske sanacije mogu se videti na sajtu opštine Beočin na sledećem linku: https://www.beocin.rs/sr/?oth=ener.

U narednom periodu očekuje se i javni poziv za krajnje korisnike mera energetske sanacije, odnosno za građane sa teritorije opštine Beočin.

foto: pexels.com

-
-
-
-
-
-
-
-