Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад

Месна заједница „Баноштор"

Баноштор Телефон: 879-011

Податак да у месној заједници Баноштор, која броји око 750 становника у 220 домаћинстава, има саграђено 550 викендица јасно говори о лепоти овог села и интересовању људи да своје слободно време проводе тик уз Дунав и Фрушку Гору.

Баноштор

Баноштор је постојао још пре Римљана о чему сведоче некрополе из праисторијског доба. Приче казују да је ту негде и Златна капија. У Римско доба ту се налазило војно утврђење Бононија. Од четири богомоље: православна, назаренска, евангелистичка и "Швапска", остале су две. Православна црква посвећена св. Георгију-Ђурђиц, подигнута на месту где је некада била тврђава и манастир, доминира селом. Немачку цркву, како је мештани називају "швапска", подигао је 1912. године гроф Футошки, али је у лошем стању.

Баноштор

У прошлости, као уосталом и данас, мештани Баноштора бавили су се углавном пољопривредом. Били су познати произвођачи хмеља, шљива и грожђа. Данас се добар део становништва бави производњом вина које је надалеко познато. Главни ослонац свим пољопривредним произвођачима је земљорадничка задруга "Грозд" и Клуб виноградара и винара "Свети Трифун". Житеље Баноштора окупља ловачко удружење и фудбалски клуб Пролетер. Баноштор, који се налази на магистралном путу од Новог Сада према граници са Хрватском, има неколико продавница, бензинску пумпу, пошту, здравствену амбуланту, основну школу до четвртог разреда, месну канцеларију и две пилане.

Баноштор

Црквена слава села Ђурђиц слави се 16.новембра, а Дан месне заједнице мештани Баноштора прихватили су да обележавају за време традиционалне манифестације "Баношторски дани грожђа" који се одржавају друге суботе у септембру.

 

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ:
Месна канцеларија Черевић – матичар 876-021
Месна заједница Черевић 876-970
Пошта Черевић 876-000 и 876-074
Дом здравља 876-001
Основна школа у Черевићу 876-786
Предшколска установа у Черевићу 876-941
Српска православна црква 876-530
Римокатоличка црква 876-622
Земљорадничка задруга “Чот” 876-013
Одмаралиште Тестера 876-037
Ловачко друштво “Черевић” 876-980

Погледајте галерију фотографија МЗ Баноштор

Погледајте галерију фотографија са "Баноштарских дана грожђа"

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-