Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad

Mesna zajednica „Brazilija"

Brazilija Telefon: 876-055

Mesna zajednica Brazilija je najmlađa u opštini Beočin. Osnovana je 1982.godine. Najstariji meštani imaju nekoliko verzija u vezi sa nastankom naziva mesna zajednica Brazilija, ali ne postoji pisani trag niti bilo kakva dokumentacija. Brazilija se prostire se na dve katastarske opštine, na Beočin i Čerević. Zbog izuzetno povoljnog geografskog položaja na teritoriji ove mesne zajednice, kroz koju prolazi magistralni put prema hrvatskoj granici, nastala su mnoga vikend naselja.

Brazilija

Velikim delom Brazilija je pokrivena infrastrukturom. Izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža, uveden je gas, ulična rasveta, gotovo sve ulice su asfaltirane, a od nedavno većina domaćinstava ima telefonske priključke. Nova zgrada mesne zajednice izgrađena je 2003.godine i u njoj se nalaze kancelarija mesne zajednice, kancelarija opštinske uprave Beočin i veterinarska ambulanta. Deca osnovnu školu pohađaju u Beočinu ili Čereviću.

Brazilija

U mesnoj zajednici Brazilija, koja se s jedne strane prostire do Fruške Gore a s druge do Dunava, živi oko 1.300 stanovnika u 350 domaćinstava. Veći deo stanovništva je zaposlen u beočinskim kolektivima mada ima i onih koji rade u Novom Sadu.Tek manji deo se bavi poljoprivredom.

Budući planovi žitelja Brazilije vezani su za izgradnju ambulante, apoteke i vrtića.

Dan mesne zajednice žitelji Brazilije obeležavaju 10.oktobra.

Pogledajte galeriju fotografija MZ Brazilija

-
-
-
-
-
-
-