Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад

Месна заједница „Бразилија"

Бразилија Телефон: 876-055

Месна заједница Бразилија је најмлађа у општини Беочин. Основана је 1982.године. Најстарији мештани имају неколико верзија у вези са настанком назива месна заједница Бразилија, али не постоји писани траг нити било каква документација. Бразилија се простире се на две катастарске општине, на Беочин и Черевић. Због изузетно повољног географског положаја на територији ове месне заједнице, кроз коју пролази магистрални пут према хрватској граници, настала су многа викенд насеља.

Бразилија

Великим делом Бразилија је покривена инфраструктуром. Изграђена је водоводна и канализациона мрежа, уведен је гас, улична расвета, готово све улице су асфалтиране, а од недавно већина домаћинстава има телефонске прикључке. Нова зграда месне заједнице изграђена је 2003.године и у њој се налазе канцеларија месне заједнице, канцеларија општинске управе Беочин и ветеринарска амбуланта. Деца основну школу похађају у Беочину или Черевићу.

Бразилија

У месној заједници Бразилија, која се с једне стране простире до Фрушке Горе а с друге до Дунава, живи око 1.300 становника у 350 домаћинстава. Већи део становништва је запослен у беочинским колективима мада има и оних који раде у Новом Саду.Тек мањи део се бави пољопривредом.

Будући планови житеља Бразилије везани су за изградњу амбуланте, апотеке и вртића.

Дан месне заједнице житељи Бразилије обележавају 10.октобра.

Погледајте галерију фотографија МЗ Бразилија

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-