Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad

Mesna zajednica „Beočin"

Beočin selo Telefon: 871-455

Nastanak mesne zajednice Beočin, u narodu poznatije kao Beočin selo, vezuje se za manastir Beočin i XV vek. Naselje se širilo najpre oko manastirskog poseda ,a kasnije na prostor današnjeg sela. Selo Beočin broji oko 1.500 stanovnika u oko 400 domaćinstava. Veći deo stanovništva radi u beočinskim kolektivima dok je manji deo zaposlen u Novom Sadu. Isključivo poljoprivredom bavi se jedan manji deo stanovništva, dok je ova grana delatnosti za skoro svako domaćinstvo u Beočinu dopunska delatnost.

Beočin seloSelo ima vrtić, predškolsko odeljenje, osnovnu školu do četvrtog razreda, Dom kulture u kojoj se nalazi ogranak biblioteke, zemljoradničku zadrugu, stočnu pijacu, rasadnik i jednu kafanu. Pored izgrađene kanalizacione mreže, Beočin ima urađenu gasifikaciju i telefonizaciju ,a može se pohvaliti da je među prvim mesnim zajednicama u Vojvodini dobio kablovsko-distributivni sistem sa 40 televizijskih programa.

Na obodu mesne zajednice nalaze se, pored rasadnika, izletišta Hladne vode i Rim u vlasništvu Udruženja privatnih vlasnika šuma “Šumska zajednica” koja uspešno radi i obnavlja šume više od 100 godina.

Beočin selo

Javni put Beočin povezuje sa regionalnim putem R-107 koji vodi s jedne strane ka Novom Sadu, a druge do granice sa Hrvatskom, dok lokalni put ovu mesnu zajednicu povezuje sa Nacionalnim parkom Fruška Gora i Partizanskim putem.

Crkvena slava sela je 19. avgust - Preobraženje Gospodnje, koju meštani Beočina slave i kao Dan mesne zajednice.

 

VAŽNI TELEFONI:
Mesna kancelarija Beočin 871-455
Manastir Beočin 870-104
Zadruga Čot 870-212
Crkvena opština Beočin 871-221
Prodavnica Podunavlje 872-825
Rasadnik 870-105
Predškolska ustanova 872-196

Pogledajte galeriju fotografija MZ Beočin

-
-
-
-
-
-
-