Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад

Месна заједница „Беочин"

Беочин село Телефон: 871-455

Настанак месне заједнице Беочин, у народу познатије као Беочин село, везује се за манастир Беочин и XV век. Насеље се ширило најпре око манастирског поседа ,а касније на простор данашњег села. Село Беочин броји око 1.500 становника у око 400 домаћинстава. Већи део становништва ради у беочинским колективима док је мањи део запослен у Новом Саду. Искључиво пољопривредом бави се један мањи део становништва, док је ова грана делатности за скоро свако домаћинство у Беочину допунска делатност.

Беочин селоСело има вртић, предшколско одељење, основну школу до четвртог разреда, Дом културе у којој се налази огранак библиотеке, земљорадничку задругу, сточну пијацу, расадник и једну кафану. Поред изграђене канализационе мреже, Беочин има урађену гасификацију и телефонизацију ,а може се похвалити да је међу првим месним заједницама у Војводини добио кабловско-дистрибутивни систем са 40 телевизијских програма.

На ободу месне заједнице налазе се, поред расадника, излетишта Хладне воде и Рим у власништву Удружења приватних власника шума “Шумска заједница” која успешно ради и обнавља шуме више од 100 година.

Беочин село

Јавни пут Беочин повезује са регионалним путем Р-107 који води с једне стране ка Новом Саду, а друге до границе са Хрватском, док локални пут ову месну заједницу повезује са Националним парком Фрушка Гора и Партизанским путем.

Црквена слава села је 19. август - Преображење Господње, коју мештани Беочина славе и као Дан месне заједнице.

 

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ:
Месна канцеларија Беочин 871-455
Манастир Беочин 870-104
Задруга Чот 870-212
Црквена општина Беочин 871-221
Продавница Подунавље 872-825
Расадник 870-105
Предшколска установа 872-196

Погледајте галерију фотографија МЗ Беочин

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-