Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад

Месна заједница „Луг"

Луг Телефон: 6268700

ЛугМесна заједница Луг једна је од најмлађих у беочинској општини. Настанак ове месне заједнице, у којој тренутно живи око 800 становника у 240 домаћинстава, а коју махом чини словачки живаљ, везан је за 1890. годину. Забележено је да су тада, у жељи да прехране своје бројне породице, у овај део беочинске општине долазили радници из Гложана и Бачког Петровца а касније и из других места, да би крчили непрегледна шумска пространства. Када је 1901. године, као накнаду за тежак рад, тадашњи власник поседа гроф Одешкалски почео делити плацеве, радници-дрвосече почели су доводити своје породице и градити прве куће. Сечом и крчењем долазили су до обрадивог земљишта па су се почели бавити и земљорадњом што и данас, као изузетно вредан народ, чине.

ЛугЛуг данас има четворогодишњу школу са предшколским одељењем, амбуланту, пошту, Дом културе, новоизграђену цркву са црквеним домом, бетониране путеве у свим улицама, постављену уличну расвету, водоводну и канализациону мрежу, четири продавнице, два кафића и спортски бифе.

Своје слободно време мештани Луга могу да употпуњују кроз активности у фудбалском клубу Пољана, културно-уметничком друштву Младост, ловачком друштву Јединство, као и у Удружењу пчелара и у месној организацији Матице Словачке.

Слава села, или како знају најчешће да кажу, кирбај одржава се у првој недељи септембра, а Дан месне заједнице Луг слави се 5. октобра.

 

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ:
Месна канцеларија Луг 6268700

 

Погледајте галерију фотографија МЗ Луг

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-