Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad

Predškolska Ustanova „Ljuba Stanković" BEOČIN

Sedište ustanove: Predškolska ustanova „Ljuba Stanković"
Beočin, Dositeja Obradovića bb, Beočin 21 300
Telefoni: 021/870-394, direktor: 872-262, faks 021/870-394
E-mail: pubeocin@gmail.com
Odgovorno lice: direktor Ljubica Đurić

ISTORIJAT

1974. godine ustanova u Beočinu počela je sa radom, kao radna jedinica dobro organizovane Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad. Te godine Ustanova jeobuhvatila decu u 3 vaspitne grupe.

1975. godine Ustanova otvara odeljenja u Lugu, Suseku i Čereviću - naseljenim mestima.

1976. godine Ustanova u Beočinu biva konstituisana kao poseban OOUR u sastavu Radne organizacije Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad i ovu godinu zaposleni u Ustanovi su prihvatili kao godinu osnivanja Predškolske ustanove "Ljuba Stanković".

1977. godine otvaramo odeljenje u Rakovcu, a 1981. godine i u Banoštoru.

1990. godine iz predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad Beočinski 00UR izdvojen je 1. jula. Tada je osnovana Predškolska ustanova "LjubaStanković" koja od tad funkcionišekao samostalnaustanova.

1994. godine odeljenje u Čereviću proširuje kapacitete i otvara vrata deci celodnevnog boravka u novom, namenski građenom prostoru za predškolsku decu, u okviru škole.

1995. godine otvaramo odeljenje u Selu Beočin i obuhvatamo decu na celodnevni boravak u adaptiranom prostoru u zgradi Mesne zajednice.

Imidž Ustanova gradi 30 godina. U stabilnim uslovima poslovanja, u prvoj deceniji postojanja, Ustanova je razvila mrežu i obuhvatila decu na celoj teritoriji Opštine Beočin (osim Sviloša i Grabova, gde ne postoji potreba za obuhvatom dece). Do 1990. godine Ustanova je poslovala kao OOUR u sastavu PO Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad. Ova velika ustanova je postavila standarde stručnog i organizacionog "know-how" na teritoriji bivše SFRJ. Poslovanje u sastavu ove radne organizacije značilo je uspostavljanje visokih standarda rada i za našu ustanovu.

DELATNOST USTANOVE

Delatnost predškolske ustanove je multifunkcionalna - socijalna, vaspitno-obrazovna i preventivno-zdravstvena. Od 2002. godine, za predškolsku delatnost nadležno je Ministarstvo prosvete i sporta.

Misija

Mi smo vaspitno-obrazovana ustanova u kojoj stvaramo uslove za pravilan razvoj i formiranje dečje ličnosti, negujemo vrtić po meri deteta u dvojezičnoj sredini i pružamo pomoć porodici u ostvarivanju odgovorne uloge roditeljstva.

Vizija

Kao predškolska ustanova u narednom periodu nastojaćemo da postanemo otvorena, savremena i efikasna ustanova koja neguje odnose sa lokalnom zajednicom i porodicom, komunikaciju i saradnju zaposlenih u ustanovi, uz uvažavanje različitosti potreba - kako dece, tako i zaposlenih.

Moto

U vrtiću svako dete
srećno mora biti,
a mi ćemo, svi zajedno,
to ostvariti.

 

OBJEKATBROJ GRUPABROJ DECEBROJ ZAPOSLENIH
BEOČIN 10 261 30
SELO BEOČIN 1 21 3,0
ČEREVIĆ 2 58 4,5
RAKOVAC 1 20 1
BANOŠTOR 1 16 2
SUSEK 1 20 1
LUG 1 8 2
UKUPNO 17 404 44,5

Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u PU “Ljuba Stanković” Beočin 2017. godina:

Poslovibroj zaposlenih
Direktor 1
Pedagog 1
Sekretar 1
Socijalni radnik 0,6
Vaspitač u predškolskom vaspitanju i obrazovanju 21
Medicinska sestra-vaspitač. 3
Medicinska sestra za preventivnu zdr. zaštitu 0,4
Saradnik za plan i analizu 1
Šef računovodstva 1
Servirke 6
Spremačice 5
Vešerka 1
Majstor-domar 1
Lice za bezbednost i zdr. na radu 1
Pedagoški asistent 1
UKUPNO: 45

ORGANIZACIONE JEDINICE:

 

-
-
-
-
-
-
-