Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 21. jун 2017.

Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоу

Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоу

Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоуУ Новом Саду у среду 21. јуна 2017. године на Петроварадинској тврђави потписана је Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоу од стране градоначелника Града Новог Сада, Милоша Вучевића. Међу бројним званицама церемонији су присуствовали и Заштитница грађана Града Новог Сада, председница Комисије за родну равноправност Скупштине Града Новог Сада као и представници из других градских и покрајинских институција и гости из других општина и градова међу којима су били и представници општине Беочин, председник општине Беочин, Митар Милинковић са својим сарадницима.

Општина Беочин једна је од ретких са високим процентом заступљености жена на руководећим радним местима и функцијама. У саставу Општинског већа су четири даме од укупно седам чланова већа, на три руководећа радна места одељења Општинске управе су такође жене на челу са начелницом Општинске управе. У структурама локалне самоуправе имамо и три жене на директорским радним местима, на месту секретара Скупштине општине Беочин је жена, у скупштинском сазиву је осам одборница и заступљене су у оквиру Женске парламентарне мреже. У полицијској управи у Беочину имамо начелницу ПУ Беочин као и у Центру за социјалан рад, одељење Беочин, где је руководилац такође особа припадница лепшег пола.

Европска повеља о родној равноправности на локалном нивоуЕвропска повеља о родној равноправности на локалном нивоу

Рад припадница лепшег пола у општини испољава се и кроз разне друге видове њиховог ангажовања, активе жена, удружења жена, Црвеног крста, разне савете и друго, а са циљем  културног и хуманитарног рада и помоћи свих врста.

Рад на области родне равноправности на локалном нивоу је и даље у току и преноси се и на приватни сектор као и свако поље живота наших грађана и грађанки те се свест о значају једнаких права жена и мушкараца шири и даље.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
977