Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 15. јун 2017.

Одржана 11. седница Скупштине општине Беочин

Усвојени сви финансијски извештаји и завршни рачун буџета општине Беочин за 2016. годину

Одржана 11. седница Скупштине општине Беочин

Одржана 11. седница Скупштине општине БеочинУ четвртак 15. јуна одржана је 11. седница Скупштине општине Беочин. Седници су поред одборника скупштине присуствовали Председник општине Беочин Митар Милинковић, чланови општинског већа, представници јавних преузећа и установа, месних заједница, општинске управе и известиоци по свима тачкама дневног реда. Седницом је председавао председник СО Беочин Зоран Стокућа.

Одржана 11. седница Скупштине општине БеочинОдржана 11. седница Скупштине општине Беочин

Обиман дневни ред од 51 тачке обухватио је значајна питања из области рада и деловања локалне самоуправе, а приоритетни су били извештаји о пословању и финансијски извештаји свих организационих структура и корисника буџета у општини. Најзначајнија тачка дневног реда била је Предлог Одлуке о Завршном рачуну буџета општине Беочин за 2016. годину у којој је исказан суфицит од преко 55 милиона динара што је у овој средини незапамћен случај рационалног и домаћинског управљања и бриге о буџетским средствима, првенствено заслугом првог човека општине, председника општине и општинског већа, Митра Милинковића, како по расходовној страни тако исто и по приходовној страни буџета општине Беочин.

Одржана 11. седница Скупштине општине БеочинОдржана 11. седница Скупштине општине Беочин

Сви наведени предлози одлука и решења донети су са великом већином гласова одборника што говори о добрим и правим решењима и одлукама. Тако је било и код кадровских промена где су именовани директори јавних предузећа „Топлана“ и ЈКП „Беочин“ где је, након истека мандата вршиоцима дужности директора, поверење дато младим и школованим кадровима из ове средине, Владимиру Михићу новоизабраном директору ЈП „Топлана“ Беочин и Јовану Свирчевићу у ЈКП „Беочин“ Беочин.

Одржана 11. седница Скупштине општине БеочинОдржана 11. седница Скупштине општине Беочин

Дневним редом обухваћен је и Извештаја о раду Центра за социјални рад Града Новог Сада, одељења Беочин за 2016. годину, Предлог Решења о прихватању Извештаја о раду и пословању Дома здравља „Др Душан Савић Дода“ Беочин, као и Предлог Решења о прихватању Годишњег финансијског извештаја Основне школе „Јован Грчић Миленко“ Беочин, Предлог Решења о прихватању  Извештаја о реализацији Финансијског плана Основне школе „Јован Поповић“ Сусек и Предлог Решења о прихватању Извештаја о финансијском пословању Предшколске установе „Љуба Станковић“ Беочин. На седници су усвојени и почетни ликвидациони извештаји јавних предузећа „Грађевинско земљиште и путна привреда“ и „Спортско пословни центар“, одређен је Надлежни орган за праћење годишњих и трогодишњих извештаја пословања јавних предузећа, пренето је право коришћења непокретности, неколико општинских објеката, дому здравља у Беочину, одређен управљач општинских путева и улица, именован нов сазив Савета за међунационалне односе, именована Комисија за планове и нов надзорни одбор Јавно комуналног предузећа „Беочин“ Беочин.

Одржана 11. седница Скупштине општине БеочинОдржана 11. седница Скупштине општине Беочин

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
974