Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 17. мај 2017.

Секретаријат, локалне самоуправе и Фондација Нови Сад 2021 разматрали планове за даљу сарадњу

Секретаријат, локалне самоуправе и Фондација Нови Сад 2021 разматрали планове за даљу сарадњу

Нови Сад освојио је титулу Европске престонице културе 2021 заједно са три општине северног Срема, у оквиру тзв. Зоне 021. Општина Беочин је узела активно учешће у овом пројекту и с тим у вези данас је помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин уприличио састанак надлежног секретаријата са представницима Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и представницима локалних самоуправа Сремски Карловци, Ириг и Беочин како би заједно размотрили даље облике и планове сарадње у оквиру реализације пројекта „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“.

Представници Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ представили су детаљно цео пројекат, као и досадашње резултате свог рада, и најавили стратегију, планове и пројекте планиране за ову годину, те и коју улогу у овим процесима треба да понесу поменуте локалне самоуправе.

Секретаријат, локалне самоуправе и Фондација Нови Сад 2021 разматрали планове за даљу сарадњуСекретаријат, локалне самоуправе и Фондација Нови Сад 2021 разматрали планове за даљу сарадњу

Након презентације, у оквиру конструктивне дискусије, разматрали су се оквири будуће сарадње, као и потенцијали заједничког иступања према различитим ЕУ фондовима. Поред развојних пројеката, фокус разговора био је и на програмима који могу бити спроведени у поменутим општинама на основу програма из Апликационе књиге.

На састанку су усаглашени наредни кораци који су нужни да се предузму од стране свих актера, а на првом месту успостављање што ближе сарадње између представника цивилног сектора и самих локалних администрација и формирање тимова који ће реализовати предвиђене активности у оквиру пројекта.

Заједнички је закључено да је повезивање и успостављање квалитетне комуникације свих чинилаца од кључног значаја за развој и успешно спровођење пројекта „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
963