Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Сремска Митровица, 19. мај 2017.

Иницијативни састанак општина са простора Националног парка "Фрушка гора"

Иницијативни састанак општина са простора Националног парка Фрушка гора

У Сремској Митровици у петак 19. маја 2017. године организован је иницијативни састанак општина које се налазе на простору Националног парка „Фрушка гора“ за сагледавање проблема и предлога решења за реализацију пројекта антиерозивних мера заштите на подручју Националног парка. Састанку, коме је председавао председник Скупштине града Ср. Митровице присуствовали су представници општина Рума, Беочин, Сремски Карловци, Ириг и Шид као и представници ЈП “Национални парк Фрушка гора“, ЈП“Воде Војводине“ и Регионалне развојне агенције Срем.

На састанку истакнут је значај Фрушке горе као великог природног богатства и ресурса и значај заједничког решавања проблема водотокова, развоја инфраструктуре и туризма. Договорено је да свака од општина учесница припреми предлоге активности које би заједничким залагањем допринеле побољшању услова живота, очувању свих постојећих ресурса и промоцију Фрушке Горе. Исто тако договорено је да се на следећем састанку број учесника прошири и у свему узму учешће и друге институције попут Покрајинског завода за заштиту природе и Покрајинског завод за заштиту споменика културе.

Иницијативни састанак општина са простора Националног парка Фрушка гораИницијативни састанак општина са простора Националног парка Фрушка гора

Након рада учесници састанка су присуствовали отварању изложбе фотографија „Митровица на Сави – велике опомене“ посвећеној обележавању успешне одбране од поплава маја 2014. године. Отварању изложбе присуствовао је и тадашњи председник општине Сремска Митровица, а сада Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
962