Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 28. април 2017.

Општина Беочин у сусрет пројекту

„Нови Сад европска престоница културе 2021. године“

Нови Сад европска престоница културе 2021. године

Нови Сад је у Бриселу одабран и проглашен за Европску престоницу културе за 2021. годину на основу пројекта "Нови Сад 2021" који је осмишљен као платформа за развој културних и креативних потенцијала града. Исти има за циљ да оснажи културну виталност града, омогући урбану регенерацију, те да побољша интернационални углед и туристичку понуду Новог Сада. Поред општине Беочин у Пројекат су укључене још и општине Ириг и Сремски Карловци.

С тим у вези у општини Беочин уприличена су два састанка представника наше општине са представницима Организационог одбора ове манифестације, Помоћником покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Јованом Подрашчанином и Дарком Полићем, архитектом и сарадником на Пројекту, а на којима су прецизније дати елементи овог пројекта.

Нови Сад европска престоница културе 2021. годинеНови Сад европска престоница културе 2021. године

Следећи, у низу радних састанака који ће бити организовани у наредном периоду одржаће се у Новом Саду, а са циљем да се одреде приоритети у општини, мапирају могући садржаји и објекти, сними терен и крене у целокупну разраду и едукацију на нивоу Организационог одбора са темом менаџмента где ће се и јасно дефинисати радна група која ће бити укључена у реализацију овог Пројекта који пружа изузетну шансу за културне, туристичке и све друге потенцијале наше општине.

Бројни су садржаји са културног, историјског, туристичког, привредног и других становишта које општина Беочин може понудити посетиоцима. Покрајински секретаријат као и републичка министарства су ту да помогну реализацији њиховог обнављања, разноврсности и богатстава у чему се у првом реду мисли на манастире Беочин и Раковац, Завичајни музеј у Черевићу, локалитет „Бели мајдан“ и вилу Рустика – Градина у Раковцу као и бројне манифестације које се организују у општини током године.

Учешћем у овој манифестацији општини се отварају бројне могућности како обнове и уређења постојећих садржаја, значајних места и догађања, паркова и улица, тако и реализације нових пројеката попут све чешће поменуте идеје претварања трасе жељезничке пруге Беочин – Петроварадин у пешачко бициклистичку стазу.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
953