Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 6. април 2017.

Потпредседник Покрајинске владе АП Војводине Ђорђе Милићевић уручио уговоре о додели бесповратних средстава

Потпредседник Покрајинске владе АП Војводине Ђорђе Милићевић уручио уговоре о додели бесповратних средстава

Данас су у Покрајинској влади од стране Потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића у присуству Покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вука Радојевића, у Клубу посланика у Скупштини АП Војводине, потписани и уручени уговори о додели бесповратних средстава по основу раписаног Конкурса за суфинансирање израде пројектно - техничке документације и изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације. Два уговора за реализацију пројеката у Општини Беочин потписао је Председник општине Беочин, Митар Милинковић, а присутним председницима локалних самоуправа том приликом честитано је на доброј припреми пројеката и упућен позив за учешће и на будућим покрајинским и републичким конкурсима.

Покрајинска влада на челу са председником Игором Мировићем конкурсима за 2017. годину определила је значајна средства за мање средине и општине које су дуги временски период у назад биле занемарене и запостављене у погледу финансирања основних и неопходних инфраструктурних садржаја. На овај начин ће дугогодишњи проблеми мањих средина и осиромашених општина коначно бити решавани, а овим уговорима и њиховом реализацијом биће дат значајан допринос подизању квалитета живота на селу и у мањим срединама.

Потпредседник Покрајинске владе АП Војводине Ђорђе Милићевић уручио уговоре о додели бесповратних средставаПотпредседник Покрајинске владе АП Војводине Ђорђе Милићевић уручио уговоре о додели бесповратних средстава

За пројекат „Изградња канализационе мреже отпадних вода у насељу Луг - Фаза 4 обезбеђено је 5.001.572,00 динара док Општина Беочин обезбеђује преостали износ од 1.329.532,00 динара до укупне вредности пројекта која износи 6.331.104,00 динара. Другим потписаним уговором обезбеђено је 4.543.207,00 динара за пројекат „Доградња канализационе мреже отпадних вода у насељу Черевић“ у коме до укупне вредности пројекта општине Беочин учествује са 1.207.689,00 динара.

По конкурсу за доделу средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини, у 2017. години, за 14 пројеката у износу од 132.5 милиона динара средства је за насељена места на својој територији добило 11 локалних самоуправа – Апатин, Бачка Топола, Беочин, Бечеј, Вршац, Ковин, Нови Бечеј, Панчево, Пећинци, Сента и Стара Пазова. Како је у буџету од предвиђених 150 милиона динара преостао износ од 17.5 милиона динара, тај износ ће бити укључен у наредни конкурс и вероватно бити објављен у другој половини ове године.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
946