Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 12. јануар 2017.

Састанак општинског Штаба за ванредне ситуације

Састанак општинског Штаба за ванредне ситуације

Поводом алармантне ситуације са временским условима, снежним падавинама и веома ниским температурама, председник општине Беочин и председник Штаба за ванредне ситуације општине Беочин, Митар Милинковић, сазвао је ванредну седницу Штаба. Седници су присуствовали сви релевантни представници локалне заједнице задужени да континуирано прате стање и ситуацију на терену и у случају потребе организују и спроводе одређене оперативне мере из своје надлежности.

Састанак општинског Штаба за ванредне ситуације

Командант Штаба Митар Милинковић истакао је значај приправности свих структура општине који су укључени у систем спасавања људи и заштиту имовине и њиховог правовременог реаговања у ванредним околностима, након чега су поднети извештаји о тренутном стању и предузетим мерама у области деловања јавних предузећа и свих установа.

Састанак општинског Штаба за ванредне ситуацијеСастанак општинског Штаба за ванредне ситуације

Извештаје су поднели представници ЈКП „Беочин“ о раду дежурних служби и чистоћи путева и тротоара, ЈП “Топлана“ о раду погона и стању грејне мреже, Полицијска станица Одељење Беочин, о безбедности и одвијању саобраћаја на територији општине, представници здравства о броју оболелих, ватрогасне јединице о интервенцијама и помоћи у посебним случајевима и на тешко приступачним теренима, Општинска управа и инспекцијске службе такође у делу својих надлежности као и представник Црвеног крста, након чега је констатовано да је читава ситуација под контролом, да смо у приправности, а да се и даље ради на побољшању услова по плановима и приоритетима.

Састанак општинског Штаба за ванредне ситуацијеСастанак општинског Штаба за ванредне ситуације

Прате се временска предвиђања и у складу са најавом ледене кише, поледице и нових снежних падавина као и каснијег отопљења и могућег загушења одводних канала и потока, предузимају одређене припреме и мере. У том циљу формирана је и комисија за праћење стања чистоће потока и санкционисање грађана који несавеним понашањем, бацањем разних врста отпада и смећа, спречавају отицање воде и тиме праве проблеме више врста, а што услед загађености воде у летњем периоду може изазвати и имати и далекосежне последице по околину у доњим деловима њихових токова. То се односи на све потоке, посебно на Часорски и Думбовачки поток.

Састанак општинског Штаба за ванредне ситуацијеСастанак општинског Штаба за ванредне ситуације

Такође, са овог састанка упућен је и апел свим грађанима, власницима стамбених објеката, посебно власницима пословних простора, корисницима грађавинског земљишта, извођачима грађавинских и свих других радова и свим осталим стуктурама становништва, да су у обавези у складу са законским одредбама да у зимском периоду очисте снег и лед са тротоара испред својих објеката, а у случају поледице изврше и посипање адекватним материјалима. С тим у вези, из комуналне инспекције, упућена су и писмена обавештења којима се непоштоваоци ове Одлуке о комуналним делатностима упозоравају на одређене мере и санкције у случају непридржавања прописаних одредби.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
928