Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 12. januar 2017.

Sastanak opštinskog Štaba za vanredne situacije

Sastanak opštinskog Štaba za vanredne situacije

Povodom alarmantne situacije sa vremenskim uslovima, snežnim padavinama i veoma niskim temperaturama, predsednik opštine Beočin i predsednik Štaba za vanredne situacije opštine Beočin, Mitar Milinković, sazvao je vanrednu sednicu Štaba. Sednici su prisustvovali svi relevantni predstavnici lokalne zajednice zaduženi da kontinuirano prate stanje i situaciju na terenu i u slučaju potrebe organizuju i sprovode određene operativne mere iz svoje nadležnosti.

Sastanak opštinskog Štaba za vanredne situacije

Komandant Štaba Mitar Milinković istakao je značaj pripravnosti svih struktura opštine koji su uključeni u sistem spasavanja ljudi i zaštitu imovine i njihovog pravovremenog reagovanja u vanrednim okolnostima, nakon čega su podneti izveštaji o trenutnom stanju i preduzetim merama u oblasti delovanja javnih preduzeća i svih ustanova.

Sastanak opštinskog Štaba za vanredne situacijeSastanak opštinskog Štaba za vanredne situacije

Izveštaje su podneli predstavnici JKP „Beočin“ o radu dežurnih službi i čistoći puteva i trotoara, JP “Toplana“ o radu pogona i stanju grejne mreže, Policijska stanica Odeljenje Beočin, o bezbednosti i odvijanju saobraćaja na teritoriji opštine, predstavnici zdravstva o broju obolelih, vatrogasne jedinice o intervencijama i pomoći u posebnim slučajevima i na teško pristupačnim terenima, Opštinska uprava i inspekcijske službe takođe u delu svojih nadležnosti kao i predstavnik Crvenog krsta, nakon čega je konstatovano da je čitava situacija pod kontrolom, da smo u pripravnosti, a da se i dalje radi na poboljšanju uslova po planovima i prioritetima.

Sastanak opštinskog Štaba za vanredne situacijeSastanak opštinskog Štaba za vanredne situacije

Prate se vremenska predviđanja i u skladu sa najavom ledene kiše, poledice i novih snežnih padavina kao i kasnijeg otopljenja i mogućeg zagušenja odvodnih kanala i potoka, preduzimaju određene pripreme i mere. U tom cilju formirana je i komisija za praćenje stanja čistoće potoka i sankcionisanje građana koji nesavenim ponašanjem, bacanjem raznih vrsta otpada i smeća, sprečavaju oticanje vode i time prave probleme više vrsta, a što usled zagađenosti vode u letnjem periodu može izazvati i imati i dalekosežne posledice po okolinu u donjim delovima njihovih tokova. To se odnosi na sve potoke, posebno na Časorski i Dumbovački potok.

Sastanak opštinskog Štaba za vanredne situacijeSastanak opštinskog Štaba za vanredne situacije

Takođe, sa ovog sastanka upućen je i apel svim građanima, vlasnicima stambenih objekata, posebno vlasnicima poslovnih prostora, korisnicima građavinskog zemljišta, izvođačima građavinskih i svih drugih radova i svim ostalim stukturama stanovništva, da su u obavezi u skladu sa zakonskim odredbama da u zimskom periodu očiste sneg i led sa trotoara ispred svojih objekata, a u slučaju poledice izvrše i posipanje adekvatnim materijalima. S tim u vezi, iz komunalne inspekcije, upućena su i pismena obaveštenja kojima se nepoštovaoci ove Odluke o komunalnim delatnostima upozoravaju na određene mere i sankcije u slučaju nepridržavanja propisanih odredbi.

-
-
-
-
-
-
-
-