Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 29. decembar 2016.

Potpisan protokol o sardnji Opštine Beočin i Centra za socijani rad Novi Sad

Potpisan protokol o sardnji Opštine Beočin i Centra za socijani rad Novi Sad

U skladu sa dogovorom na sastanku održanom u novembru mesecu, i sprovođenjem Uredbe o merama socijalne uključenosti korisnika novčane pomoći i njihovo radno angažovanje, danas je potpisan Protokol o saradnji Opštine Beočin i Centra za socijalni rad Novi Sad. Protokol su potpisali Predsenik opštine Beočin Mitar Milinković, a ispred Centra za socijalni rad Angelina Vukelić rukovodilac Odeljenja u Beočinu.

Potpisan protokol o sardnji Opštine Beočin i Centra za socijani rad Novi SadPrepoznati problemi, angažovanje i rešavanje istih, od strane predsednika opštine Mitra Milinkovića u ovoj oblasti, deo su stalne brige i nastojanja da se pomogne najugroženijim kategorijama građana naše opštine. U ostvarenju toga, pored već primenjivanih stalnih mera pomoći od strane Opštine, ovim Protokolom obezbeđeno je angažovanje radnosposobnih korisnika jednokratne novčane pomoći čime će isti obavljati određene poslove i rad u javno komunalnim preduzećima i ustanovama, i tako biti uključeni u društvene tokove.

Trenutna saradnja Centra i Opštine je na zavidnom nivou, odredbe važećeg Ugovora se poštuju, ali se stalno traže i iznalaze mogućnosti i rešenja kako bi lokalna zajednica omogućila bolji rad Centra za socijalan rad i pružala bolje i odgovarajuće usluge i pomoć stanovništvu, građanima naše opštine.

Tako će, u buduće, za 2017. godinu, Opština Beočin finansirati, pored sredstava u iznosu od jedne bruto zarade, i još jedne polovine bruto zarade, i to u visini zarade za jednog radnika sa punim radnim vremenom, i jednog radnika sa polovinom radnog vremena sa visokom stručnom spremom i iznos od jedne bruto zarade sa punim radnim vremenom za radnika sa srednjom stručnom spremom.

-
-
-
-
-
-
-
-