Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Rakovac, 23. septembar 2016.

Obeležen Dan Mesne zajednice Rakovac

Venci na spomen obeležjima Stručica i Pećina

Obeležen Dan Mesne zajednice Rakovac

Povodom 24. septembra 2016. godine, Dana oslobođenja Rakovca koji je uzet i kao Dana mesne zajednice Rakovac polaganjem venaca i cveća na spomeniku u Stručici i spomenika na Pećini obeležen je taj značajan datum u istoriji ovoga mesta. U prisustvu predsednika opštine Beočin Mitra Milinkovića, predsednika mesne zajednice Pekez Gorana i drugih predstavnika lokalne samouprave, članova opštinskog Veća, direktora javnih preduzeća i ustanova i brojnih građana, počast palim borcima i žrtvama fašističkog terora odale su delegacije opštine Beočin, Mesne zajednice Rakovac, boračke organizacije i delegacije političkih stranaka.

Obeležen Dan Mesne zajednice RakovacObeležen Dan Mesne zajednice Rakovac

Prigodnim pozdravnim rečima i sećanjem na prošla vremena stradanja i patnje žitelja ovog kraja obratili su se ispred mesne zajednice Pekez Goran i ispred boračkog udruženja Veselin Mojić.

Obeležen Dan Mesne zajednice RakovacObeležen Dan Mesne zajednice Rakovac

U tim vremenima i borbama od 1941. do 1945. godine prema raspoloživim podacima poginulo je 45 boraca, a 91 žrtva je stradala je u vihoru rata, dajući svoje živote kao svoj najveći mogući doprinos pobedi nad fašizmom.

-
-
-
-
-
-
-
-