Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 31. avgust 2016.

U susret tradicionalnim 20-tim Banoštorskim danima grožđa

U susret tradicionalnim 20-tim Banoštorskim danima grožđa

Danas je u opštini Beočin održana konferencija za novinare povodom jubilarne 20-te manifestacije „Banoštorski dani grožđa“ koja će se održati od 2. do 4. septembra. Ovo je najveća opštinska manifestacija kojom se promoviše vinogradarstvo kao grana poljoprivrede i domaći turizam, a koju poseti oko 6.000 posetilaca. Pored više kvalitetnih sorti grožđa, vina i rakije, posetioci će moći da uživaju i u drugim blagodetima ovoga kraja, voću, siru, medu i raznim domaćim proizvodima poljoprivrednih proizvođača i udruženja žena kao izlagača na ovoj manifestaciji.

U susret tradicionalnim 20-tim Banoštorskim danima grožđaU susret tradicionalnim 20-tim Banoštorskim danima grožđa

Ponosni na svoje vino vinogradari i vinari pozivaju sve ljubitelje vina da dođu na manifestaciju i ističu da njihove vinograde obasjavaju dva Sunca, jedno sa neba, a drugo sa reke, što grožđu i vinu daje poseban kvalitet. Zato je, kako kažu, vino ovog podneblja posebno prepoznatljivo.

Manifestacija počinje u petak koncertom „Brend benda“ u 21 sat. U subotu 3. septembra u prepodnevnim satima programom je obuhvaćena prodajna izložba voća i vina, svečani defile učesnika i prezentacija tradicionalnog starinskog načina ceđenja grožđa i proizvodnje vina. Svečano otvaranje manifestacije počeće u 15 sati nako čega sledi bogat kulturno umetnički program i dodela priznanja za postignute rezultate u proizvodnji grožđa i vina. U večernjim satima posetioci će moći da uživaju u muzici ženskog tamburaškog orkestra „La banda“, a u 21 sat nastupiće „YU grupa“. Subotnje veče završiće se koncertom grupe „Mića & Old Schol Band” koji nastupa u 23,30 časova.

U susret tradicionalnim 20-tim Banoštorskim danima grožđaU susret tradicionalnim 20-tim Banoštorskim danima grožđa

U nedelju, tačno u podne, počinje takmičenje u kuvanju paprikaša, banoštorskog pudarca, a prateći program je sajamska izložba poljoprivredne mehanizacije. Ni ovoga puta manifestacija neće proći bez pečenja bika na ražnju i ponuda raznih vrsta domaćih proizvoda, hrane i pića brojnih izlagača, a program će biti obogaćen i postavkom slika i rukotvorina.

Opština Beočin pokrovitelj je ove manifestacije čiji su osnivači Mesna zajednica Banoštor i Klub vinogradara i vinara „Sveti Trufun“ iz Banoštora. Organizator je Kulturni centar opštine Beočin, a svoj doprinos i učešće u svemu tome, kao i uvek dala je kompanija Lafarž - Holcim, Agro Grnja d.o.o. i drugi donatori.

-
-
-
-
-
-
-
-