Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Susek, 23. avgust 2016.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice Susek

Obeležavanje Dana Mesne zajednice Susek

Obeležavanje Dana Mesne zajednice SusekMesna zajednica Susek, u utorak 23. avgusta, svečano je obeležila svoj dan sela koji se slavi kao dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Skupu je prisustvovao predsednik opštine Beočin Mitar Milinković sa svojim saradnicima, predstavnicima lokalne samouprave, članovima opštinskog veća, direktorima javnih preduzeća i ustanova, zatim, brojni meštani i gosti kao i predstavnici bratske mesne zajednice Donje Zabrđe iz Republike Srpske.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice SusekObeležavanje Dana Mesne zajednice Susek

U borbama od 1941. do 1945. godine poginulo je i streljano 336 meštana ovog naselja, koji su na putu ka slobodi dali svoj najveći mogući doprinos pobedi nad fašizmom.

Nakon intoniranja himne i minute ćutanja u znak sećanja na žrtve tih ratnih stradanja prisutnima se pozdravnim rečima i dobrodošlicom obratio predsednik Saveta mesne zajednice Susek, Luka Apić, istakavši da je njihova stalna obaveza sećanje i pomen na žrtve ovog sela koje nikada neće i nesmu biti zaboravljene.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice SusekObeležavanje Dana Mesne zajednice Susek

Spomenik su osveštali i održali pomen palim žrtvama fašističkog terora jereji Đorđe Sančanin i Nemanja Teofilović. Polaganjem venaca, počast su odale delegacije: Opštinskog odbora saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata, Opštine Beočin, Mesne zajednice Susek, Mesne zajednice pobratima Donje Zabrđe i Opštinskih odbora Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

-
-
-
-
-
-
-
-