Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 23. април 2016.

Запажен успех Жарка Пролића, студента из беочинске општине на међународном такмичењу робота и њихових твораца

Жарко Пролић у победничкој екипи

Запажен успех Жарка Пролића, студента из беочинске општине на међународном такмичењу робота и њихових твораца

Беочинац Жарко Пролић, студент четврте године мехатронике на Факултету техничких наука у Новом Саду био је члан седмочлане екипе „М41+“ која је на међународном такмичењу робота и њихових твораца, одржаном у Новом Саду, освојила прво место. Уз нашег суграђанина победничку екипу чинили су још његове колеге Сава Вранешевић, Никола Добријевић, Ненад Иличић, Оливер Какучка, Ненад Пелеш и Иван Брзица. На овом четрнаестом међународном такмичењу које носи назив Еуробот учешће је узело 14 екипа у сениорској и 13 у јуниорској конкуренцији из Француске, Енглеске и Србије.

Запажен успех Жарка Пролића, студента из беочинске општине на међународном такмичењу робота и њихових творацаЗапажен успех Жарка Пролића, студента из беочинске општине на међународном такмичењу робота и њихових твораца

Специфичност такмичења Еуробот је да се сваке године праве роботи са потпуно новим карактеристикама. Судијски комитет у септембру формулише задатак, ради чијег решавања екипе током наредне школске године треба да направе роботе. Сви тимови у Европи правили су роботе који решавају исти задатак, а носили су назив “Тhe beach bats“ ( Битка на плажи). Три првопласиране екипе са такмичења у Новом Саду стекле су право наступа на првенству Европе које се организује 11. јуна у Паризу.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
857