Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 31. март 2016.

Одржана 37 седница Скупштине општине Беочин

Стечени услови за лицитацију

Одржана 37 седница Скупштине општине Беочин

Одборници Скупштине oпштине Беочин заседали су 31. марта 37. пут од конституисања Скупштине 2012. године. Најважнији разлог за одржавање ове седнице, којој је председавао Стеван Ђурђевић – председник Скупштине, било је усвајање Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2016. годину, који, како то прописи налажу, мора да се усвоји до краја марта. Усвајањем ове одлуке стекли су се услови за лицитацију пољопривредног земљишта у државној својини. Донето је и решење о именовању комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у чијем саставу су: Ђорђе Шовљански – председник и чланови Јелена Пашћан, Данијел Игњатић, Маја Гудурић и Бранко Буђен.

Одржана 37 седница Скупштине општине БеочинОдржана 37 седница Скупштине општине Беочин

Поред ове одлуке усвојена је и Одлука о вршењу екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине за 2015. годину, а дате су и сагласности на Финансијски план Дома здравља „Др Душан Савић Дода“ и Одлуку о изменама и допунама Статута Културног центра општине Беочин (усклађивање за изменама и допунама Закона о култури).

На иницијативу месних заједница донете су и одлуке о покретању поступка давања у закуп пословног простора у јавној својини општине Беочин и то: „винског подрума“ у Черевићу и тзв. „Бикаре“ у Раковцу.

Одржана 37 седница Скупштине општине БеочинОдржана 37 седница Скупштине општине Беочин

Ни ова седница није протекла без кадровских промена. Тако је, након спроведеног конкурса за директора ЈКП „Беочин“ на мандатни период од четири године именован Небојша Катић, досадашњи вршилац дужности директора овог јавног предузећа. Вршилачка дужност на директорском месту продужена је за до годину дана Луки Апићу у ЈП „Грађевинско земљиште ипутна привреда“ и Саши Радиновићу у ЈП „Топлана“.

Одборници Скупштине општине усвојили су и решење о разрешење и постављању члана Општинског штаба за ванредне ситуације у којем је Љубица Цесарец заменила Росу Стиковић. Чланства у Општинској изборној комисији разрешени су Миладин Томић и Тамара Мешановић, а уместо њих именовани Чедомир Накарадић и Меланија Живковић.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
852