Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 5. фебруар 2016.

Одржана 36. седница СО Беочин

Шесторо - вишак у јавном сектору

Шесторо - вишак у јавном сектору

На свом 36. заседању у четвртој години мандата одборници Скупштине општине Беочин разматрали су финансијске планове органа општине, јавних предузећа, установа и месних заједница за 2016-ту годину. Након усвајања Одлуке о буџету општине, усвајањем финансијских планова створени су неопходни услови за рад јавног сектора у беочинској општини.

Шесторо - вишак у јавном секторуШесторо - вишак у јавном сектору

Одборници Скупштине усвојили су и Одлуку о такси превозу на територији општине Беочин, Одлуку о именама и допунама Одлуке о општинским административним таксама и Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за избор директора ЈКП „Беочин“, као и Програм развоја спорта општине Беочин за период 2016-2018. година. Дата је и сагласност на Одлуку о изменма и допунама Статута ЈП „Топлана“.

Шесторо - вишак у јавном секторуШесторо - вишак у јавном сектору

Одборници Скупштине су разматрали и усвојили и Одлуку о максималном броју запослених. На основу Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору вишак запослених у општини Беочин је 6 запослених - максимални број 236, у радном односу 242. Усвајањем наведене одлуке извршен је „распоред вишкова“ на начин да ће Културни центар општине Беочин морати за вишак прогласити троје запослених, а по једног јавна предузећа „Топлана“, „Грађевинско земљиште и путна привреда“ и ЈКП „Беочин“.

Шесторо - вишак у јавном секторуШесторо - вишак у јавном сектору

Одборници опозиције, ДС-а и ЛСВ-а, напустили су скупштинско заседање, незадовољни, како је образложио Бошко Благојевић, шеф те Одборничке групе, не обезбеђивањем јавности рада Скупштине. Стеван Ђурђевић, председник Скупштине, образложио је да су седници били присутни представници локалних средстава информисања – Радио Беочина, те да се нико од представника других медија није акредитовао за присуство седници Скупштине општине.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
843