Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, januar 2016.

Oveležena školska slava

Svetosavske povelje – najboljima

Svetosavske povelje – najboljima

U duhu tradicija pravoslavlja i svetosavlja Osnovna škola „Jovan Grčić Milenko“ i ove godine je obeležila i proslavila Svetog Savu – školsku slavu. Na svečanoj akademiji održanoj u beočinskom Domu kluture učenici ove Škole izveli su prigodan kulturno - umetnički program, a biranim rečima sve prisutne pozdravila je Tatjana Sakan, vršilac dužnosti direktora Škole. Rezanje slavskog kolača obavio je paroh beočinski Miroslav Babić, a kumstvo je od dosadašnjeg kuma Zorana Janićevića preuzeo novi kum školske slave Minja Zeljković, vlasnik građevinskog reduzeća „Best izgradnja“.

Svetosavske povelje – najboljimaSvetosavske povelje – najboljima

Na Svetosavskoj akademiji uručene su i „Svetosavske povelje“ za 2015. godinu. U konkurenciji osnovnih škola povelje su dobili: Petar Bikar, učenik osmog razreda – za oblast matematike; Aleksandra Trifković, učenica sedmog razreda – za oblast fizičke kulture; Aleksej Mrdaković, učenik šestog razreda – za oblast muzike i Jovana Novković, učenica šestog razreda - za oblast likovnog stvaralaštva, svi iz OŠ „Jovan Gršić Milenko“ Beočin; kao i Nikola Stojković, učenik osmog razreda OŠ „Jovan Popović“ Susek – za oblast prirodnih nauka.

Svetosavske povelje – najboljimaSvetosavske povelje – najboljima

U konkurenciji srednjih škola povelju je dobio Ivan Holodov – učenik prvog razreda Muzičke škole „Isidor Bajić“ – za oblast muzike.

„Svetosavske povelje“, koje se sastoje od diplome sa grbom opštine Beočin i likom Svetog Save kao i od novčanog iznosa od 14.722 dinara, dobitnicima su uručili Milan Šodić – predsednik opštine i Stevan Đurđević – predsednik Skupštine opštine Beočin.

Svetosavske povelje – najboljimaSvetosavske povelje – najboljima

Fotografije: Olga Glišić

-
-
-
-
-
-
-
-