Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beograd, 19. jun 2015.

Bezbednost u saobraćaju – prioritet lokalnih samouprava

Bezbednost u saobraćaju – prioritet lokalnih samouprava

Predsednik opštine Beočin Milan Šodić prisustvovao je sastanku koji je organizovala Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, a čija je osnovna tema bila unapređenje bezbednosti u saobraćaju na lokalnom nivou.

Bezbednost u saobraćaju – prioritet lokalnih samoupravaMihajlović je naglasila da od ukupnog broja poginulih u saobraćaju 23,9% čine pešaci i da obaranje pešaka čini 67% svih nezgoda sa smrtnim ishodom, a da u opštinskim programima za unapređenje bezbednosti saobraćaja ne postoje aktivnosti ni programi koji su usmereni na zaštitu pešaka, iako su oni najugroženija kategorija.

“Potrebno je da formiramo novu politiku u saobraćaju u svakoj opštini u Srbiji i da zajedničkim radom popravimo lošu statistiku. Svako od nas, bez obzira odakle dolazi među pešacima u svom gradu ima najbližu rodbinu, prijatelje i kolege. Sa nezgoda i statistike vratimo se na politiku i na nas koji imamo moć da menjamo stvari i da upravljamo politikom bezbednosti u saobraćaju u opštinama.“

Potpredsednica Vlade je ukazala i na činjenicu da u 55 opština u Srbiji nisu formirani saveti za bezbednost saobraćaja.

„Molim vas da savete preuzmete u svoje ruke, jer nema važnije politike od politike spašavanja i zaštite ljudskih života. Izaberite život, jer to je nova politika bezbednosti saobraćaja u opštinama u Srbiji“, poručila je Mihajlović.

Izvor: http://www.mgsi.gov.rs/

-
-
-
-
-
-
-
-