Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 2.juni 2015.

U prepunom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Beočin selu obavljeno

Osvećenje obnovljenog hrama

Osvećenje obnovljenog hrama

Na treći dan praznovanja Silaska Svetog Duha na apostole, 2.juna 2015.godine, Njegovo preosveštenstvo episkop sremski, G.G. Vasilije, osveštao je obnovljeni Hram Preobraženja Gospodnjeg u Beočin selu.
Uz sasluženje najodlikovanijih sveštenika eparhije sremske u liturgijskoj sabornosti u čin prezvitera, rukopoložen je đakon Darko Končarević.

Osvećenje obnovljenog hramaOsvećenje obnovljenog hrama

- Zahvalni smo Gospodu što je baš nama učinio čast da na prvoj parohiji, a u petoj godini službe, počnemo i završimo obnovu enterijera Hrama Preobraženja Gospodnjeg. Zahvalni smo i na iskušenju koje nam je Gospod poslao ali i na radosti i blagoslovu što smo obnovom svetinje kakav je Hram Preobraženja Gospodnjeg ispisali stranice istorije Beočin sela – istakao je jerej Bojan Ninković i podsetio da je pre tačno 220 godina, Hram Preobraženja Gospodnjeg u Beočin selu podiglo samo 49 porodica.

Osvećenje obnovljenog hramaOsvećenje obnovljenog hrama

Na kraju Svete Arhijerejske Liturgije, episkop sremski G.G. Vasilije je uz roditeljsku besedu, izrazio svoje najdublje emocije i nesebično, sa prisutnim sveštenstvom i vernim narodom podelio radost zbog završenih radova na istorijskoj obnovi enterijera Hrama Preobraženja Gospodnjeg. U svom obraćanju, vladika Vasilije se zahvalio Opštini Beočin, dodelivši Gramatu eparhije sremske ovoj instituciji, a koju je predstavljao predsednik opštine Milan Šodić. Pored predstavnika lokalne samouprave, zahvalnice su dobili i predstavnici Vlade AP Vojvodine kao i blagočestivi pojedinci. Zahvalnost se iskazala i predstavnicima islamske zajednice, koji su u ovom velikom istorijskom trenutku za Opštinu Beočin pružili podršku i svojim prisustvom pokazali da smo pred Gospodom, u ljubavi svi jednaki.

Osvećenje obnovljenog hramaOsvećenje obnovljenog hrama

Arhijerejsku liturgiju pratio je dečiji crkveni hor ”Heruvimi”, koji sa punim pravom nosi ovo ime.

Osvećenje obnovljenog hramaOsvećenje obnovljenog hrama

-
-
-
-
-
-
-
-