Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Ruma, 27. april 2015.

Održan sastanak Međuopštinske radne grupe (MORG) za turizam

Infrastrukturno opremanje biciklističke rute Srem

Infrastrukturno opremanje biciklističke rute Srem

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Srem, u Gradskoj kući u Rumi održan je sastanak Međuopštinske radne grupe (MORG) za turizam. Povod su aktuelni konkursi za razvoj turizma koje su raspisali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i utvrđivanje predloga projekata iz Sremskog okruga. Sastanku su prisustvovali predstavnici opština Sremskog regiona i partnerskih organizacija iz sektora turizma sa kojima je RRA Srem do sada projektno sarađivala, uz prisustvo Jovana Erakovića, eksperta za razvoj i promociju biciklizma u Srbiji.

Infrastrukturno opremanje biciklističke rute SremInfrastrukturno opremanje biciklističke rute Srem

S obzirom da je prethodnim projektom koji je finansirala EU IPA i Austrijska razvojna agencija (ADA) obezbeđena projektno – tehnička dokumentacija za uspostavljanje regionalne biciklističke rute Srem, naredni korak je njeno infrastrukturno opremanje, uz definisanje Savske rute kroz region Srema, njena konekcija na ostale međunarodne rute u okruženju kako bi se cikloturisti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih evropskih zemalja doveli u naš region. Navedene aktivnosti predstavljaju suštinski deo ukrupnjenog, regionalnog i balansiranog projekta u oblasti turizma, koji se zbog svojih investicionih potreba ne može realizovati u punoj meri bez bespovratne pomoći. Milan Mirić je još jednom istakao značaj Međuopštinskog sporazuma o upravljanju i implementaciji regionalnih projekata u Sremskom okrugu, funkcionisanja Jedinice za implementaciju projekata (JIP) u okviru koje je precizirana i uloga MORG za turizam. Takođe, prisutne je podsetio na reči spoljnih evaluatora koji su ocenili naš rad, da su retke institucije koje imaju ovakav pristup u pripremi i realizaciji regionalnih projekata a RRA Srem je model koji treba da slede i ostale agencije.

Infrastrukturno opremanje biciklističke rute SremInfrastrukturno opremanje biciklističke rute Srem

Sastanku u Rumi u ime Opštine Beočin prisustvovao je Ismet Ademovski, referent za poslove turizma pri Službi za lokalni ekonomski razvoj inače član Međuopštinske radne grupe za turizam.

Izvor informacije: Regionalna razvojna agencija Srem

-
-
-
-
-
-
-
-