Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Пећинци, 21. април 2015.

Удружене сремске општине посетила државна секретарка за туризам

Заједнички до боље туристичке понуде

Заједнички до боље туристичке понуде

Да је заједнички наступ на Међународном београдском сајму туризма који су реализовали туристички радници сремских општина био добар пословни потез, сведочи и данашња посета државне секретарке за туризам у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Лукреције Ђери. Радни састанак са циљем презентације Срема као туристички атрактивне регије и упознавања са локалним правцима развоја туризма организовала је Агенција за развој општине Пећинци.

Заједнички до боље туристичке понудеЗаједнички до боље туристичке понуде

Државна секретарка је туристичке раднике упознала са новинама које доноси нови Закон о туризму, а разговарано је и о актуелном и планираним конкурсима Министарства туризма. Лукрецији Ђери је на састанку представљен концепт сарадње и заједничког наступа у креирању туристичког производа Срема, који све туристичке организације са ове територије кроз свој рад примењују.
„Суштина развоја туризма није да промовишмо ресурсе, већ да знамо да их искористимо, а први корак ка томе јесте да се формирају садржаји и услуге по којима ће одређена дестинација бити препознатљива на домаћем и на иностраном тржишту,“ рекла је Ђери, похваливши напоре Сремаца да у заједничке пројекте укључе сремске локалне самоуправе и туристичке организације и да дефинишу заједничке приоритетне туристичке производе. „Министарство препознаје иницијативу за заједничку сарадњу и апелује на организације у туризму да се удруже, јер на тај начин постајете препознатљиви и довољно јаки и конкурентни на тржишту да можете аплицирати за пројекте, проналазити партнере и за међународне пројекте и остварити већи приход,“ истакна је она.

Заједнички до боље туристичке понудеЗаједнички до боље туристичке понуде

Састанку су присуствовали туристички радници општина Сремске Митровице, Руме, Старе Пазове, Сремских Карловаца, Шида, Беочина, Сурчина и домаћина састанка Пећинаца. У име Општине Беочин састанку су присуствовали Мара Петковић члан Општинског већа и Исмет Адемовски, референт за послове туризма при Служби за локални економски развој.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
773