Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 16. maj 2024.

7 miliona dinara za programe energetske sanacije u Opštini Beočin

7 miliona dinara za programe energetske sanacije u Opštini Beočin

7 miliona dinara za programe energetske sanacije u Opštini BeočinPredsednica opštine Beočin Biljana Janković potpisala je danas na Novosadskom sajmu ugovor kojim su opštini Beočin dodeljena sredstva Ministarstva rudarstva i energetike u iznosu od 3.5 miliona dinara za sufinansiranje programa energetske sanacije u okviru nacionalnog projekta “Čista energija i čista efikasnost”.

Janković je istakla da je Opština Beočin izdvojila još 3.5 miliona dinara kao učešće u pomenutom programu tako da će građanima u 2024. godini biti na raspolaganju ukupno 7 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske sanacije uz učešće Opštine u finansiranju radova na domaćinstvima od 65 odsto pokrivanja troškova.

7 miliona dinara za programe energetske sanacije u Opštini Beočin7 miliona dinara za programe energetske sanacije u Opštini Beočin

Novina ove godine je da svi socijalno ugroženi građani mogu da ostvare pravo na učešće u programu za koje će Opština Beočin snositi čak 90 odsto troškova. U narednom periodu Opština Beočin će putem javnih poziva angažovati privredne subjekte za izvođenje radova a potom će biti objavljen i poziv svim građanima da konkurišu, da prijave svoje kuće i stanove na kojima žele da zamene vrata, prozore, postave izolaciju, ugrade efikasne kotlove i solarne panele.

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-