Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. maj 2024.

Čišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

Čišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

U proteklim danima Opština Beočin sprovela je radove na čišćenju divljih deponija koje su nastale na javnom poljoprivrednom zemljištu u Rakovcu i Lugu.

Čišćenje divljih deponija u Rakovcu i LuguČišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

Ovim povodom predsednica opštine Biljana Janković obišla je teren i istakla da je za potrebe čišćenja pomenutih deponija sakupljeno oko 1600 kubika otpada i najavila da je u narednom periodu u planu uklanjanje velike divlje deponije u Beočinu kao i postavljanje video nadzora na tri lokacije.

Čišćenje divljih deponija u Rakovcu i LuguČišćenje divljih deponija u Rakovcu i Lugu

„Nesavesno odlaganje otpada i nastanak divljih deponija u prirodi su neki od najvećih problema sa kojima se suočavaju mnoge lokalne samouprave u Vojvodini i zahvaljujući saradnji Opštine Beočin i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u uspeli smo da završimo radove na čišćenju dve kritične lokacije na deponijama koje su nastale u našim selima Rakovac i Lug. Zahvalni smo svim građanima koji prijavljuju probleme a na nama je da sada uvedemo i video nadzor za koji smo već obezbedili sredstva u ovoj godini i koji će biti postavljen na tri lokacije. Takođe, u planu je i rešavanje pitanja velike deponije na izlazu iz Beočina koja se prostire na čak 3.620 kvadratnih metara.“, istakla je Janković.

Čišćenje divljih deponija u Rakovcu i LuguImajući u vidu učestale prijave građana na nastanak divljih deponija i na privatnim parcelama, Opštinska uprava Beočin pojačala je inspekcijski nadzor i apeluje na sve sugrađane da ne odlažu otpad na za to nepredviđena mesta, te da shodno mogućnostima nastavljaju da prijavljuju komunalne probleme koje primete u našoj okolini.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-