Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. april 2024.

Opštini Beočin dodeljena sredstva Ministarstva zaštite životne sredine za projekat podizanja vetrozaštitnih pojaseva

Opštini Beočin dodeljena sredstva Ministarstva zaštite životne sredine za projekat podizanja vetrozaštitnih pojaseva

Danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava koje su po Javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2024. godini, ostvarile pravo na finansiranje.

Potpisnica ugovora bila je članica Opštinskog veća Dragana Šuvaković koja je istakla da je Opština Beočin na republičkom konkursu učestvovala sa projektom „Podizanje vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji opštine Beočin“ čija je ukupna vrednost 861.700 dinara.

„Pošumljavanje nam je u ovoj godini od izuzetnog značaja jer je Beočin pretrpeo velike posledice prošlogodišnjeg nevremena i superćelijskih oluja. Svakako, podizanje vetrozaštitnih pojaseva ima višestruke benefite za biodiverzitet, smanjenje eolske erozije zemljišta, snižavanje visokih temperatura u letnjem periodu kao i za poljoprivrednike. Za potrebe podizanja vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji naše opštine izdvojeno je iz lokalnog budžeta 172.400 dinara dok će nam republika i Ministarstvo zaštite životne sredine značajno pomoći sa sufinansiranjem od čak 689.300 dinara.“, istakla je Šuvaković.

-
-
-
-
-
-
-
-