Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. april 2024.

Opština Beočin uručila ugovore o finansiranju projekata udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti

Opština Beočin uručila ugovore o finansiranju projekata udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti

Nakon sprovedenog javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Beočin za finansiranje projekata udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti, danas je u Velikoj sali Opštine Beočin upriličena dodela ugovora predstavnicima udruženja koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu.

Ugovore je uručila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je istakla da je Opština Beočin i ove godine izdvojila 1,5 miliona dinara iz lokalnog budžeta za podršku projektima koji dolaze iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti.

„Opredeljeni budžet lokalne samouprave je raspoređen na četiri projekta, a 750 000 dinara dobilo je naše najstarije kulturno-umetničko društvo „Brile“ za projekat „Na radost našu, godine se nižu“ kojim će obeležiti 80 godina svog rada i postojanja. I ove godine sa izdvojenih 250 000 dinara, Opština Beočin podržaće i organizaciju tradicionalne izložbe „Pravoslavlje na internetu“ čiji je 19. godinu zaredom domaćin Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja „Beofoto“. Tu je i naš KUD „Mladost“ iz Luga koji su pripremili brojne aktivnosti u 2024. godini i učešće u manifestaciji „Pod lipom se hladimo, medom se sladimo“ za šta je izdvojeno 400 000 dinara. Novina na teritoriji naše opštine je i Društvo novih medija koje je steklo uslove da konkuriše i ove godine podržaćemo realizaciju njihovog jubilarnog programa „20 godina rada „Ars akademije““ sa opredeljenih 100 000 dinara.“ rekla je Janković.

Janković je potpisnicima ugovra uputila srdačne čestitke poželevši im mnogo sreće u radu i realizaciji ovogodišnjih projektnih aktivnosti.

Ovogodišnje rezultate sprovedenih konkursa kao i listu rangiranja prijavljenih predloga projekata možete pogledati na sledećem linku:

https://www.beocin.rs/sr/Files/File/download/konkursi/2024/Lista-rangiranja-kultura-04-2024.pdf

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-