Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 20. mart 2024.

Počeli radovi na rekonstrukciji krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu

Počeli radovi na rekonstrukciji krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je danas Osnovnu školu „Jovan Grčić Milenko“, gde su u proteklim danima započeti najavljeni radovi na rekonstrukciji krova i renoviranju.

Janković se sastala sa direktorom škole Draganom Mitićem sa kojim je razgovarala o dinamici radova i organizaciji rada škole tokom njihovog izvođenja.

Počeli radovi na rekonstrukciji krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u BeočinuPočeli radovi na rekonstrukciji krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu

„Za sada sve ide po planu i najvažnije je da je škola preduzela sve mere kako se nastavni proces ne bi mnogo remetio i da je bezbednost učenika i nastavnika osigurana. Verujem da ćemo svi imati razumevanja jer je u pitanju projekat na koji smo dugo čekali i koji je od ključnog značja za nastavak rada naše najveće škole.“ rekla je Janković.

Ona je istakla da je ukupna vrednost radova 81.931.065 dinara a sredstva su obezbeđena iz budžeta Pokrajinske vlade i to preko Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Počeli radovi na rekonstrukciji krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu„Površina krova koja je obuhvaćena radovima je oko 1 500 kvadratnih metara a pored rekonstrukcije, u planu je i renoviranje drugog sprata škole gde su hodnici i učionice u kojima borave deca pretrpeli ozbiljna oštećenja usled prokišnjavanja. Rok za završetak radova je 120 dana tako da očekujemo da će škola biti spremna već do leta kako bi od jeseni školska godina za sve nas bezbrižno počela.“, rekla je Janković i dodala da je Opština Beočin u proteklih godinu dana sprovela značajna ulaganja u popravke i renoviranje na još pet školskih objekata, vodeći računa da se i manje škole u seoskim sredinama stave na listu prioriteta.

„Renovirali smo škole u Beočin selu, Čereviću, Suseku, Grabovu a urađena je i popravka krova na objektu „male škole“ koju pohađaju učenici nižih razreda u Beočinu. Takođe, na predlog Saveta roditelja, Opština Beočin će u ovoj godini obezbediti i nabavku školskih ormarića za oko 900 učenika koji pohađaju OŠ „Jovan Grčić Milenko“ što će im boravak u školi učiniti znatno prijatnijim.“, istakla je Janković.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-