Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 15. mart 2024.

Obezbeđena sredstva za čišćenje divlje deponije u Beočinu i postavljanje video nadzora na tri lokacije

Obezbeđena sredstva za čišćenje divlje deponije u Beočinu i postavljanje video nadzora na tri lokacije

Danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisan ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i njegovog uklanjanja u 2024. godini kojim su Opštini Beočin dodeljena sredstva za čišćenje divlje deponije u Beočinu i postavljanje video nadzora na tri lokacije.

Ukupna vrednost projekta je 3 560 000 dinara, od čega su opredeljena sredstva Ministarstva 2 848 000 dinara dok je iz budžeta lokalne samouprave obezbeđeno 712 000 dinara.

Obezbeđena sredstva za čišćenje divlje deponije u Beočinu i postavljanje video nadzora na tri lokacijeUgovor je sa ministarkom Irenom Vujović ispred Opštine Beočin potpisala članica Opštinskog veća Dragana Šuvaković, koja je istakla da će zahvaljujući ovim sredstvima lokalna samouprava moći da sanira jednu od najkritičnijih deponija ali i da pokrene rešavanje pitanja prevencije nelegalnog odlaganja otpada postavljanjem video nadzora.

„Imajući u vidu da se susrećemo sa divljim deponijama koje nastaju usled nesavesnog ponašanja pojedinaca, ovim projektom predvideli smo najpre čišćenje jedne od najvećih deponija koja se nalazi uz regionalni put, na izlazu iz Beočina, za koju je do sada bilo najviše prijava naših sugrađana. Ova deponija se prostire na površini od 3.620 kvadratnih metara i na njoj se uglavnom gomila komunalni, građevinski, baštenski i drugi otpad.“ rekla je Šuvaković i istakla da je ovim projektom pokrenuto i rešavanje pitanja video nadzora.

„Bez ugradnje video-nadzora i njegovog povezivanja sa JKP „Beočin“, svi napori čišćenja su uzaludni. Sada smo obezbedili sredstva za nabavku, montažu i povezivanje video-nadzora na tri najkritičnije lokacije i verujemo da je ovo samo početak jer je cilj da osiguramo pokrivenost na još više lokacija kako bi se konačno identifikovali i kažnjavali svi koji nesavesno odlažu otpad.“ rekla je Šuvaković.

-
-
-
-
-
-
-
-