Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 14. mart 2024.

U Beočinu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vode

U Beočinu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vode

Danas je u Opštini Beočin potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vode, projekat za koji je Pokrajinska vlada preko uprave za Kapitalna ulaganja izdvojila 600 miliona dinara.

Ugovor je sa izvođačem radova, direktorom firme „Graditelj NS“ Ljupkom Kalabom potpisala predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je istakla da je ovo prvi korak ka rešavanju višedecenijskog pitanja kvaliteta vodosnabdevanja u opštini Beočin.

U Beočinu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vodeU Beočinu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vode

„Svi mi koji živimo ovde znamo koliko je Beočinu i njegovim građanima ovaj projekat potreban i koliko je teško održavati stare sisteme u koje nije ulagano od osnivanja fabrike vode, koja je počela sa radom davne 1988. godine. Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade mi danas imamo mogućnost da osiguramo dugoročno rešenje za sve nas jer je ovim projektom obuhvaćena na samo rekonstrukcija, već i dogradnja postrojenja za prečišćavanje vode sa izradom, opremanjem i povezivanjem bunara kojim će se snabdevati kako Beočin tako i okolna naselja.“ rekla je Janković i dodala da će projekat izvođenja radova teći u nekoliko faza te da je očekivani rok završetka dve godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

U Beočinu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vodeU Beočinu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vode

Predsednik Mirović je istakao da je Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine preko Uprave za kapitalna ulaganja od 2016. godine obezbedila oko 9,6 milijardi dinara za finansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, od čega je skoro šest milijardi izdvojeno za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju kolektora, kao i za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode – fabrika vode.

„Cilj da se u svim sredinama u Vojvodini izgrade postrojenja i obezbedi kvalitetnija voda za piće a do kraja 2025. godine i u Beočinu će biti završena sveobuhvatna rekonstrukcija postrojenja za proizvodnju pijaće vode i izgrađen još jedan bunar na dubini od 110 metara kapaciteta 10 litara vode u sekundi čime ćemo stvoriti uslove za povećanje vodosnabdevanja domaćinstava u beočinskoj opštini“, rekao je Mirović i dodao da je ovo veoma važno zbog toga što je samo u 2022. godini bilo više od 1.100 zahteva za nove vodovodne priključke u beočinskoj opštini.

foto: Ismet Ademovski, Pokrajinska vlada

-
-
-
-
-
-
-
-