Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 11. mart 2024.

Predsednica opštine Beočin obišla „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

Predsednica opštine Beočin obišla „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je danas „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“ i razgovarala sa predsednicom udruženja Mirjanom Bogić i članovima o ovogodišnjoj saradnji.

Janković je ovom prilikom i svim članicama udruženja za borbu protiv šećerne bolesti uručila cveće kao znak pažnje i poklon Opštine Beočin povodom Međunarodnog dana žena i istakla da lokalna samouprava nastavlja da bude pouzdan partner i podrška dijabetičarima, te da će se saradnja u ovoj godini nastaviti.

Predsednica opštine Beočin obišla „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“Predsednica opštine Beočin obišla „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

„Opština Beočin svake godine finansira aktivnosti udruženja putem konkursa za šta iz budžeta izdvajamo oko 180 000 dinara a zajednički cilj nam je da ove godine pokušamo da pomognemo u rešavanju pitanja prostora jer je kancelarija u kojima se sada nalaze mala za njihove potrebe.“, istakla je Janković.

Predsednica opštine Beočin obišla „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“Beočinsko društvo za borbu protiv šećerne bolesti osnovano je 1980. godine i predstavlja jedno od najstarijih udruženja ove vrste u Vojvodini. Danas broji oko 60 aktivnih članova koji se redovno okupljaju na aktivnostima i organizovanim programima.

Zahvaljujući radu ovog udruženja ali i u saradnji sa beočinskim Domom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ naši sugrađani imaju mogućnost da svakog ponedeljaka u periodu od 8 do 10 časova, u prostorijama Udruženja na adresi Kralja Petra I B-3 dobiju besplatnu analizu šećera u krvi, izmere krvni pritisak i dobiju savete u vezi sa ishranom i terapijom.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-