Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 10. januar 2024.

Počinju prijave za Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Opštini Beočin

Počinju prijave za Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Opštini Beočin

Opština Beočin u saradnji sa Hramom Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu i ove godine organizuje BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE ZA ČASNI KRST koje će biti održano u petak, 19. januara sa početkom u 12 časova na beočinskoj plaži na Dunavu kod restorana „Karaš“.

U cilju negovanja naše narodne tradicije i običaja, plivanje za časni krst će i ove godine okupiti hrabre mladiće i devojke iz svih krajeva koji će na praznik Bogojavljenja plivati simbolična 33 metra do časnog krsta.

Prijave za učešće otvorene su do 17. januara a svi zainteresovani učesnici dodatne informacije vezane za prijavu i učešće mogu dobiti putem telefona 066/687 28 04.

Na praznik Bogojavljenja, 19. januara, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu sa početkom od 9 časova biće služena Sveta Liturgija i veliko vodoosvećenje nakon čega će se prisutni uputiti ka Dunavu gde će biti održano plivanje za časni krst.

Skup posetilaca i učesnika u manifestaciji predviđen je u 11.30 časova ispred restorana „Karaš“ a plivanje za časni krst počeće tačno u podne.

Ukoliko budete imali potrebu za praćenjem i izveštavanjem događaja na raspolaganju Vam je Služba za protokol i odnose sa javnošću Kabineta predsednice opštine Beočin.

Sa zadovoljstvom Vas očekujemo!

-
-
-
-
-
-
-
-