Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 27. decembar 2023.

Veliko srce sela Brazilija kod Beočina - novogodišnji paketići za više od 120 mališana

Veliko srce sela Brazilija kod Beočina - novogodišnji paketići za više od 120 mališana

Više od 120 mališana iz beočinskog sela Brazilija danas je obradovano novogodišnjim paketićima u okviru praznične akcije darivanja „Draga deco, Deda Mraz je došao i kod nas!“ koju tradicionalno organizuje lokalno udruženje žena „Brazilijanski biseri“.

Prema rečima predsednice Udruženja žena „Brazilijanski biseri“ Jelene Živković, akcija darivanja najmlađih meštana sela ima tradiciju dugu više od jedne decenije, a sredstva se gotovo svake godine prikupljaju od prodaje kolača koje žene iz Brazilije prodaju na manifestacijama ali i zahvaljujući finansijskoj podršci Mesne zajednice Brazilija kao i firme „Promet komerc“ iz Čerevića sa kojima udruženje ima izuzetnu saradnju.

Veliko srce sela Brazilija kod Beočina - novogodišnji paketići za više od 120 mališanaVeliko srce sela Brazilija kod Beočina - novogodišnji paketići za više od 120 mališana

„Želja nam je uvek ista, a to je da svoj deci iz našeg sela priredimo novogodišnje druženje koje će im ostati u najlepšem sećanju. Naše članice svake godine iz fonda udruženja ali i uz pomoć i podršku prijatelja uspeju da prikupe sredstva tako da sve mališane obradujemo paketićima! Akcijom darivanja obuhvaćena su deca iz Brazlije uzrasta do 10 godina a posebnu radost im donese i novogodišnji program za koji su danas bili zaduženi glumci amaterskog pozorišta KUD „Brile“ iz Beočina kojima se takođe zahvaljujemo!“, istakla je Živković.

Značajnu podršku ovoj akciji pružila je Mesna zajednica Brazilija koja se odrekla svog budžeta za proslavu Dana mesne zajednice kako bi se sredstva preusmerila za nabavku novogodišnjih paketića za najmlađe.

Veliko srce sela Brazilija kod Beočina - novogodišnji paketići za više od 120 mališanaVeliko srce sela Brazilija kod Beočina - novogodišnji paketići za više od 120 mališana

Podeli paketića prisustvovala je i predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je kao dugogodišnja predsednica udruženja žena „Brazilijanski biseri“ bila jedna od inicijatorki i začetnica ove lepe praznične akcije.

„Nikada nismo odustajale od ideje da se dobre stvari u Braziliji pokrenu i održe a ovo nam je svima jedna od najdražih godišnjih aktivnosti. Posebno bih pohvalila ljude iz naše Mesne zajednice koji nesebično finansijski podržavaju akciju novogodišnjeg darivanja i time daju dobar primer i ostalima kako lokalna samouprava može da sarađuje sa udruženjima i građanima.“, poručila je Janković.

Opština Beočin svoj deci i ovim putem čestita predstojeće novogodišnje praznike!

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-