Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. novembar 2023.

Otvaranje izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“ u subotu u beočinskom Domu kulture

Otvaranje izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“ u subotu u beočinskom Domu kulture

Svečano otvaranje 18. Međunarodne izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“ koju pod pokroviteljstvom Opštine Beočin tradicionalno organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video-ostvarenja „Beofoto“, održaće se u subotu, 11. novembra u 19 časova u holu Doma kulture u Beočinu.

Ovogodišnja izložba predstaviće publici 75 fotografija koje su izabrane od strane stručnog žirija a koje su pristigle iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rusije, Australije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i 36 mesta iz Srbije.

U večeri otvaranja izložbe, društvo „Beofoto“ tradicionalno će uručiti nagrađenim i pohvaljenim autorima ovogodišnja priznanja, a publika će imati priliku da uživa i u nastupu duhovne muzike pojačkog sastava „Blagovestitelj“ iz Suseka.

Kako u Udruženju „Beofoto“ navode, pred žirijem Foto saveza Srbije nije bio nimalo lak zadatak jer je na ovogodišnji konkurs pristiglo ukupno 526 fotografija od strane 126 autora što je do sada rekord po broju učesnika.

Za najbolju kolekciju fotografija u godini punoletstva ove jedinstvene izložbe proglašena je kolekcija autora Milorada Milićevića iz Leskovca. Druga nagrada pripala je Vladimiru Điniću iz Šapca dok je treću nagradu osvojila Vesna Mijailović iz Požege.

U kategoriji pojedinačnih fotografija, prvu nagradu osvojio je Dimče Korunoski iz Ohrida za fotografiju pod nazivom „Bog se javi“. U istoj kategoriji, drugu nagradu osvojio je Slobodan Čavić iz Šimanovaca a treću Jelena Pavlović iz Kragujevca.

-
-
-
-
-
-
-
-