Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 3. novembar 2023.

Obaveštenje o uvidu u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Beočin

Obaveštenje o uvidu u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Beočin

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Beočin, izložen je u Opštinskoj upravi Beočin, Uslužnom centru opštine Beočin, ul. Školska, br. 2, Beočin.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahteve za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Beočin mogu podneti Opštinskoj upravi Beočin u vremenu od 07,00 do 15,00 svakog radnog dana najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 01.12.2023. godine.

Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, upis birača u birački spisak vrši Ministarstvo nadležno za poslove uprave. Zahtev za promene u biračkom spisku može se podneti neposredno nadležnom Ministarstvu ili Opštinskoj upravi.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska 25.11.2023. godine podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Beočin (izabrano mesto glasanja). Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka.

Posebno se pozivaju građani sa prebivalištem na teritoriji Opštine Beočin, koji će do 17.12.2023. godine steći punoletstvo, samim tim i biračko pravo, da izvrše uvid u birački spisak i po potrebi zahtevaju neophodne promene u biračkom spisku uz potrebne dokaze.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške gradske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podatka o ličnosti.

Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokali samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Preuzmite obaveštenje:

-
-
-
-
-
-
-
-