Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 7. oktobar 2023.

Najava događaja-počinju Oktobarske svečanosti u Beočinu

Najava događaja-počinju Oktobarske svečanosti u Beočinu

Povodom obeležavanja 16. oktobra Dana opštine Beočin, u nedelju 8. oktobra u Beočinu počinje program Oktobarskih svečanosti koji će ove godine trajati do 29. oktobra.

Opština Beočin u saradnji sa javnim preduzećima, organizacijama i ustanovama je i ove godine svojim građanima, posetiocima i svim gostima Beočina pripremila raznovrsne besplatne programe i sadržaje koji na najbolji način predstavljaju lokalne znamenitosti, vrednosti i kulturu i izlaze u susret potrebama građana svih uzrasta i generacija.

Oktobarske svečanosti biće otvorene u nedelju, 8. oktobra na Trgu mladosti u Beočinu, zabavnim programom za najmlađe sugrađane u okviru koga će od 17 časova nastupiti tinejdž bend „GARI POTER“ koji će izvesti svoje obrade poznatih rok, rege i pop hitova.

Istog dana od 18 časova publika će na otvorenom imati priliku da uživa u druženju i igri sa zvezdama animacije i dobre zabave - „HAOS“ animatorima koji će u pratnji svog štulara i drugih članova animatorskog tima izvesti svetlosni šou i deci prirediti nezaboravno druženje.

U ponedeljak, 9. oktobra u 12 časova Kancelarija za mlade opštine Beočin imaće svoju promo akciju podele poklona građanima u centru Beočina na KZM štandu koji će biti postavljen kod autobuske stanice.

U utorak, 10. oktobra na programu Oktobarskih svečanosti je promocija knjige reditelja i književnika Milana Belegišanina „Osmeh i ostala čuda“ koja će početi u beočinskom Domu kulture u 19 časova.

U saradnji Opštine Beočin i Ministarstva odbrane, u četvrtak, 12. oktobra od 10 časova na platou Doma kulture biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka i Vojske Srbije.

Istog dana u Domu kulture od 19 časova svi ljubitelji poezije imaće priliku da posete promociju zbirke pesama „Naša lepotica“ autorke Savke Kozić.

U petak, 13. oktobra u prepodnevnim časovima biće održana akcija uređenja Parka heroja, u okolini beočinskog hrama „Svetog Vasilija Ostroškog“ koju će zajedno sa građanima sprovesti volonteri Kancelarije za mlade Opštine Beočin. Skup volontera i građana predviđen je kod hrama u 10 časova.

U petak, 13. oktobra uveče u Domu kulture u Beočinu publici će biti predstavljen kulturno-umetnički program „Glas i nota srca moga“ koji će početi u 19 časova. Publika će u ovoj večeri istinski uživati u nastupima folklornog i tamburaškog ansambla kao i književnog kluba KUD „Brile“ ali i repertoaru pojačkih i horskih sastava sa teritorije naše opštine.

Tokom vikenda, 14. i 15. oktobra Beočin će biti domaćin različitih sportskih, rekreativnih, društveno-odgovornih, muzičkih i zabavnih aktivnosti u kojima će sugrađani svih uzrasta i generacija moći da pronađu ponešto za sebe i provedu lep vikend u Beočinu.


U subotu, 14. oktobra, u periodu od 9 do 12 časova u Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ građanima će biti omogućeni besplatni preventivni pregledi i predavanja koja su u susret obeležavanju Dana opštine Beočin pripremili beočinski lekari.

Svi zainteresovani sugrađani imaće priliku da urade EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje masnoća i šećera u krvi ali i besplatne stomatološke preglede. Za decu su tog dana na odeljenju pedijatrije omogućeni i besplatni sistematski pregledi a za sve osobe ženskog pola na odeljenju ginekologije omogućeni su i ultrazvučni ginekološki pregledi, papa test analize kao i skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice.

Za sve buduće majke i trudnice biće održano i predavanje sa početkom u 10 časova.

Ljubitelji Fruške gore i prirode ovog kraja Srema će u subotu, 14. oktobra od 9.30 časova moći da prisustvuju svečanom otvaranju „MEMORIJALNE KRLETOVE STAZE“ i da učestvuju u planinarskoj turi ka Brankovcu koja će ovim povodom biti upriličena.
Skup građana i planinara je u 9.30 časova kod manastira Beočin.

Istog dana od 13 časova pozivamo vas da nam se pridružite u Rakovcu na festivalu hrane i dobrih ukusa „Al‘se nekad dobro jelo baš!“ koji će nas po 13. put okupiti oko šarenih štandova dobrih zalogaja i prepoznatljivih ukusa vojvođanske kuhinje.

Takođe, u subotu, 14. oktobra od 20.30 časova na platou ispred Doma kulture biće upriličen i poklon koncert za sve ljubitelje narodne muzike za koje će u susret ovogodišnjem obeležavanju Dana opštine Beočin, nastupiti Halid Muslimović i Sanja Đorđević.

U nedelju 15. oktobra u Sportskom centru „Beočin“, sa početkom od 9.30 časova održaće se Međunarodni turnir u džudou.

U ponedeljak, 16. oktobra Beočin će svečano obeležiti svoj Dan opštine programom koji počinje u 11 časova polaganjem venaca u Parku heroja nakon čega će u 12 časova u Domu kulture biti održana i Svečana sednica Skupštine opštine Beočin praćena svečanom akademijom povodom obeležavanja 16. oktobra.

U sredu, 18. oktobra na programu je akcija pošumljavanja beočinskog kvarta Novogradnja koju će u saradnji sa Opštinom Beočin i NP „Fruška gora“ sprovesti JKP „Beočin“.

Ponedeljak, 23. oktobar nam donosi otvaranje „POZORFEST“-a poznatom beočinskom predstavom „Terapija“ koju će izvesti članovi amaterskog pozorišta KUD „Brile“.

Za kraj ovogodišnjih Oktobarskih svečanosti, Turistička organizacija opštine Beočin vas sve poziva da posetite dvodnevnu gastronomsku manifestaciju „GASTROMEET FEST“, koja će po prvi put biti održana u Beočinu, 28. i 29. oktobra na velikom parkingu kod Sportskog centra „Beočin“ a koja je osmišljena kao gastronomsko-turistički koncept koji teži promociji i popularizaciji inovativnih načina spremanja hrane, po uzoru na najbolje svetske BBQ kuhinje i muzičkih vrednosti usmerenih ka gitarskom i rok zvuku.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da izaberete nešto od ovogodišnjih programa Oktobarskih svečanosti i da i ove godine u dobrom raspoloženju i sa najlepšim uspomenama zajedno obeležimo 16. oktobar Dan opštine Beočin!

-
-
-
-
-
-
-
-