Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 25. maj 2018.

Napredak radova na proširenju kanalizacione mreže u Rakovcu

Napredak radova na proširenju kanalizacione mreže u Rakovcu

Napredak radova na proširenju kanalizacione mreže u RakovcuZapočeti radovi na proširenju kanalizacione mreže, aprila meseca, u naselju Rakovac uveliko napreduju. Urađeno je više od 2/3 od ukupno 2800 metara mreže. Građani ove mesne zajednice, poznatog i atraktivnog vikendaškog dela Fruške gore, više od 10 godina ukazivali su na potrebu i neophodnost toga. Tek sa promenom vladajuće strukture u opštini i dolaskom Srpske napredne stranke na čelo lokalne samouprave iskazana je briga prema svim mesnim zajednicama, pokrenuto je rešavanje mnogih nagomilanih višegodišnjih problema građana među kojima je u prioritetima bilo i ovo pitanje meštana Rakovca.

Napredak radova na proširenju kanalizacione mreže u RakovcuNapredak radova na proširenju kanalizacione mreže u Rakovcu

Ovi dugo očekivani radovi ostvariće se zahvaljujući Pokrajinskoj vladi na čelu sa Igorom Mirovićem i Upravi za kapitalna ulaganja na osnovu opredeljenih sredstava i javnih konkursa, sufinansiranjem Opštine Beočin, na čelu sa predsednikom Mitrom Milinkovićem i dobrom organizovanošću i koordinacijom u radu pri realizaciji velikih javnih investicija.

Ovo je treća faza, proširenja postojeće kanalizacione mreže, investicija ukupne vrednosti preko 30 miliona dinara, kojom je obuhvaćeno 2800 metara nove mreže i koja će omogućiti, na inače veoma razuđenom i konfiguracijski nepovoljnom terenu, priključenje oko 150 domaćinstava, novih korisnika mreže.

Napredak radova na proširenju kanalizacione mreže u RakovcuNapredak radova na proširenju kanalizacione mreže u Rakovcu

Osim toga u ovoj mesnoj zajednici betoniran je put u ulici Fruškogorskoj u dužini od 110 metara, a izvršeno je i nasipanje puta rizlom na Salaksijama, potez Dolača, čime su znatno poboljšani uslovi saobraćaja stanovnicima i vikendašima tih delova naselja i vikend zone.

-
-
-
-
-
-
-
-