Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. avgust 2023.

27. manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ u subotu u Banoštoru

27. manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ u subotu u Banoštoru

27. po redu manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ kojom se tradicionalno najavljuje početak berbe na severnim padinama Fruške gore održaće se u subotu, 2. septembra sa početkom u 15 časova u centru Banoštora.

I ove godine banoštorski vinari, vinogradari, udruženja žena i brojni izlagači otvoriće program manifestacije zajedničkim defileom učesnika a Klub vinogradara i vinara „Sveti Trifun” uručiće nagrade i priznanja proizvođačima najboljih vina.

27. manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ u subotu u Banoštoru27. manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ u subotu u Banoštoru

Posetioci i gosti banoštorskog grožđebala moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi najkvalitetnijih vina i prodajnom bazaru koji će predstaviti bogatu ponudu vojvođanske kuhinje, kolača, meda i sireva iz Srema ali i zanatskih proizvoda i suvenira.

Muljanje vina na starinski način, degustacija vina i soka od šire, zabavni sadržaji za najmlađe i još mnogo toga nas očekuje u celodnevnom druženju a u kulturno-umetničkom delu programa od 16.30 časova nastupiće folklorni i tamburaški ansambl KUD „Brile” iz Beočina, folklorni ansambl „Veliko kolo” iz Suseka, KUD „Mladost” iz Luga, Dečiji hor pri hramu Svetog Vasilija Ostroškog iz Beočina kao i pojački sastav „Blagovestitelj” iz Suseka.

27. manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ u subotu u Banoštoru27. manifestacija „Banoštorski dani grožđa“ u subotu u Banoštoru

Veče u Banoštoru najaviće zvuci tambure ženskog tamburaški sastava „La Banda“ koji nastupa od 18.30 časova, zatim od 19.30 časova sledi nastup i najlepše balade Bojana Marovića a od 21.30 časova publika svih generacija imaće priliku da uživa u poznatim hitovima i koncertu grupe „ZANA“.

Organizatori događaja su Turistička organizacija opštine Beočin, Klub vinogradara i vinara „Sveti Trifun“ kao i Mesna zajednica Banoštor, uz podršku Kulturnog centra opštine Beočin.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Beočin.

Pozivamo vas da zajedno uživamo u ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja slavi grožđe, vino i tradiciju našeg lepog Banoštora!

Dobrodošli na 27. Banoštorske dane grožđa!

-
-
-
-
-
-
-
-