Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 19. maj 2018.

Čerević u Maju

Čerević u Maju

Već osmu godinu za redom, Udruženje žena “Moje selance“ iz Čerevića, pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, organizuje manifestaciju pod imenom „Čerević u maju“. Cilj manifestacije  je očuvanje tradicije i kulturne baštine ovog kraja kako stari zanati nebi pali u zaborav, a događaj je obeležio dolazak preko dvadeset izlagača, iz Morovića, Berkasova, Beočin sela, Rakovca, Brazilije, Banoštora i naravno Čerevića.

Čerević u MajuČerević u Maju

Sama manifestacija te vrste veoma je bitan događaj za ovo pa i svako drugo selo, njegovu opštinu i sve njihove građane. Isti je otvorio predsednik Skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća i predsednica Saveta MZ i Udruženja žena „Moje selance“ Mara Petković koji su u obraćanju istakli brigu i pomoć opštinskih struktura, na čelu sa predsednikom opštine Beočin, Mitrom Milinkovićem, u negovanju tradicije kulture i običaja u opštini Beočin kroz ovakve manifestacije  i slična događanja.

Čerević u MajuČerević u Maju

Program manifestacije je bio bogat i šarenolik. Svojim koreografijama u programu su se predstavili KUD „Brile“ iz Beočina, tamburaški orkestar istog društva, dečija grupa i vetarani kao i folklorni ansambl iz Rakovca. Ovaj program uveličala su i deca iz Predškolske ustanove „Ljuba Stanković“, odelenja  iz Čerevića, a poseban utisak na manifestaciji ostavili su polaznici muzičke škole "Music star" iz Beočina. Pored bogate postavke ručnih radova, slika, suvenira i drugih proizvoda domaće radinosti, gosti manifestacije posebno su mogli da uživaju uz vruće domaće krofne koje su mesile i pekle na samoj manifestaciji vredne žene čerevićkog udruženja. I ovom prilikom, i povodom obeležavanja međunarodne manifestacije „Noć muzeja“, Zavičajni muzej u Čereviću kao i svake godine bio je otvoren za sve posetioce gde je goste dočekao hor domaćina „Milenko“ iz Čerevića čijim nastupom je i manifestacija bila zvanično završena.

Svi  izlagači, učesnici na manifestaciji, izvođači programa i gosti, u prostorijama hrama Svetog Save imali su upriličenu večeru, tradicioni domaći pasulj, tako da veče je završeno prijatnim druženjem i lepim željama za ponovno viđenje sledeće godine na devetoj manifestaciji, „Čerević u maju 2019“.

-
-
-
-
-
-
-
-