Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 23. jun 2023.

Beočinskom Domu kulture potrebna hitna sanacija krova

Beočinskom Domu kulture potrebna hitna sanacija krova

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković sastala se danas sa savetnikom potpredsednice Vlade i ministarke kulture i informisanja, Zoranom Vapom koji je boravio u radnoj poseti Beočinu.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima podrške i posredstva Ministarstva kulture u projektima sanacije i unapređenja kulturnih objekata sa posebnim akcentom na beočinski Dom kulture čija je krovna konstrukcija usled nedavnih obilnih padavina pretrpela oštećenja.

Beočinskom Domu kulture potrebna hitna sanacija krovaBeočinskom Domu kulture potrebna hitna sanacija krova

„Sredstvima Ministarstva kulture putem konkursa „Gradovi u fokusu“ smo tokom zime uspeli da završimo planirane radove na kompletnoj zameni sedišta u pozorišnoj sali Doma kulture kao i zamenu rasvete. Ovome je prethodilo i uređenje prilaznog platoa i radovi na uređenju sanitarnog čvora objekta. Imajući u vidu posledice padavina koje su prouzrokovale oštećenja na krovnoj konstrukciji, u dogovoru sa rukovodstvom ustanove smo želeli da pokušamo hitno da reagujemo kako bi obezbedili sredstva za radove na sanaciji krova u koji nije ulagano od izgradnje objekta. Naša publika boravi u ovom prostoru tokom cele godine i veoma je važno da u susret jeseni preduzmemo mere koje će omogućiti povratak u sale i realizaciju svih planiranih programa. Zahvalni smo Ministarstvu kulture na spremnosti na saradnju i u ovom domenu.“ istakla je Janković.

Beočinskom Domu kulture potrebna hitna sanacija krovaBeočinskom Domu kulture potrebna hitna sanacija krova

Prema rečima Zorana Vape, Ministarstvo kulture radi na politici decentralizacije i nastoji da pruži kontinuiranu podršku unapređenju kulturnih sadržaja sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte koji imaju za cilj da obnove objekte kulture širom Srbije.

On je sa rukovodstvom opštine razgovarao i drugim objektima kulturnog nasleđa gde je bilo reči o Zavičajnom muzeju u Čereviću kao i o starom dvorcu u Beočinu koji je pod ingerencijom Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-