Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 20. jun 2023.

Najava događaja – Banoštor u subotu uz bogat program obeleževa međunarodni „Dan Dunava“

Najava događaja – Banoštor u subotu uz bogat program obeleževa međunarodni „Dan Dunava“

Dvanaesta po redu međunarodna manifestacija „Dan Dunava“ biće obeležena u subotu, 24. juna sa početkom u 9.30 časova u Banoštoru.

I ove godine za posetioce je pripremljen celodnevni program i druženje u centru Banoštora koje će okupiti ljubitelje Dunava i goste svih uzrasta i generacija.

Posebna pažnja posvećena je najmlađima i njihovoj edukaciji o očuvanju eko-sistema Dunava kao reke koja ujedinjuje narode deset evropskih zemalja i koja predstavlja stanište za preko 2 000 biljnih i više od 5 000 životinjskih vrsta.

Kroz zanimljiva predavanja, radionice i zabavu sa animatorima, najmlađi posetioci imaće priliku da upoznaju različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i njegovog uticaja na okolinu ali i da izvuku lepe pouke i znanja šta svako od nas može da učini za lepši i čistiji Dunav.

U saradnji sa jedinicama Rečne flotile Vojske Srbije deca će takođe imati mogućnost plovidbe Dunavom i jedinstvenu priliku da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim znamenitostima ovog dela Srema.

U okviru pratećeg programa manifestacije predstaviće se crkveni hor „Blagovestitelj“ iz Suseka, novosadski pop hor „Radio“, folklorni i tamburaški ansambli KUD „Brile“ iz Beočina, foklorni ansambl „Veliko kolo“ iz Suseka i etno grupa „Carić“ iz osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“.

Tradicionalno, kao i svake godine banoštorsko Udruženje žena „Jana“ pripremiće oko 2500 krofni koje će se besplatno deliti posetiocima.

Svakako, ni odrasli neće biti zapostavljeni jer organizatori pripremaju i turnir u malom fudbalu, takmičenje u sportskom ribolovu ali i nadmetanje u kuvanju ribljih kotlića gde će najbolja jela i specijaliteti biti nagrađeni.

Za dobru atmosferu večeri u Banoštoru, od 20 časova biće zadužen bend „Neuništivi“ koji nam dolaze iz Šida.

„Dan Dunava“ je međunarodna manifestacija koja je ustanovljena 29. juna 2004. godine a obeležava se u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji za zaštitu i održivo korišćenje reke Dunav.

Organizator manifestacije je Mesna zajednica Banoštor a pokrovitelj događaja je Opština Beočin.

Sa zadovoljstvom vas očekujemo!

Dobrodošli u Banoštor!

-
-
-
-
-
-
-
-