Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. jun 2023.

Opština Beočin dobila subvencije pokrajine za uređenje atarskih puteva

Opština Beočin dobila subvencije pokrajine za uređenje atarskih puteva

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je ugovore o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta a ugovore o subvencijama dobilo je 26 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i opština Beočin.

Opština Beočin dobila subvencije pokrajine za uređenje atarskih putevaPrema rečima predsednice opštine Beočin Biljane Janković po sprovedenom ovogodišnjem konkursu, za uređenje atarskih puteva i otresišta na teritoriji opštine Beočin zajedničkim ulaganjem lokalne samouprave i pokrajine biće izdvojeno ukupno 11 659 820 dinara.

„Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo što je prepoznao Beočin kao jednu od opština kojoj su potrebna sredstva. Ovim konkursom smo dobili 7 657 619 dinara kao subvenciju pokrajine dok je iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno 4 002 201 dinara. Prema ovogodišnjem planu sredstva ćemo usmeriti na uređenje atarskih puteva u tri mesne zajednice ali plan je da nastavimo da konkurišemo i u dogovoru sa našim poljoprivrednicima i meštanima okolnih sela uredimo što više atarskih puteva na teritoriji opštine.“, istakla je Janković nakon potpisivanja ugovora.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vladimir Galić naglasio je da je konkurs izuzetno značajan za razvoj poljoprivredne infrastrukture.

„Pokrajinska vlada je ovim konkursom dodelila 400 miliona dinara. Kao što u gradovima svaki čovek treba da dođe do svoje kuće, tako i svaki poljoprivrednik može da dođe do svoje njive. Ukupna investicija će biti 706 miliona dinara“, istakao je Galić i dodao da je u planu još nekoliko konkursa za unapređenje infrastrukture, a jedan se tiče vodnih objekata gde će se ulagati 480 miliona dinara.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-