Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 15. maj 2023.

Direktorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medija

Direktorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medija

Sinoć je u Arhivu Vojvodine upriličena svečana dodela nagrada i godišnjih priznanja koju tradicionalno dodeljuje Udruženje novinara Vojvodine i novih medija.

Značajno priznanje „Zmaj“ za novinarstvo i nove medije jednoglasnom odlukom žirija uručeno je direktorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov za njen dugogodišnji rad u medijima i doprinos izveštavanju o kulturnim događajima sa teritorije opštine Beočin.

Direktorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medijaDirektorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medija

Kako se navodi u obrazloženju, u karijeri dugoj gotovo trideset godina Ivana Letoš Brankov istakla se odgovornim radom i jasnim izveštavanjem u novosadskom „Dnevniku“, beogradskoj „Politici“, „Večernjim novostima“ ali i kroz rad i profesionalni doprinos razvoju lokalnih medija kao što su „Sremske novine“, list „Cement“ ali i „Radio Beočin“ i „Televizija Beočin“ gde je radila kao novinar, urednik i direktor obe medijske kuće.

Direktorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medijaSvoju novinarsku karijeru nije napustila ni u periodu kada su se lokalni mediji našli u krizi i pred gašenjem, te je svoj angažman nastavila kroz izveštavanje i redovno informisanje građana o svim kulturnim dešavanjima na teritoriji beočinske opštine kroz elektronske medije i stranice Kulturnog centra opštine Beočin kao i Biblioteke Beočin.

Danas kao direktorka Kulturnog centra aktivno radi na razvoju i afirmaciji kulturnih programa, manifestacija i sadržaja o kojima redovno informiše javnost i čini da se dobar glas iz malih sredina daleko čuje.

Na svečanosti dodele godišnjih nagrada, Ivana Letoš Brankov uputila je reči zahvalnosti Udruženju novinara Vojvodine i novih medija na pruženoj podršci i istkla da je novinarstvo poziv koji novinare nikada ne napušta.

Direktorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medijaDirektorki Kulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov uručena nagrada „Zmaj” Udruženja novinara Vojvodine i novih medija

„Zahvaljujem se žiriju na poverenju i podršci kao i na uručenom priznanju. Danas, kada će mnogi reći da je profesija novinara u krizi dobro je znati da se među nama nalaze ljudi koji ostaju verni svom pozivu i nastavljaju da pronalaze način da u skladu sa profesionalnim standardima izveštavaju javnost i građane o aktuelnostima. Iako često ume da bude izazovno, zadovoljstvo je raditi i u kulturi i biti u svakodnevnom kontaktu sa građanima i publikom koji nam takođe pružaju podršku i čine da trud koji svi ulažemo u razvoj malih sredina dobije viši smisao. Posebno bi želela da ohrabrim mlade ljude da istražuju, razmišljaju na novinarski način i pomeraju granice putem novih medija koji su nam često jedini način da pošaljemo prave poruke!“, istakla je Letoš Brankov.

Pored Ivane Letoš Brankov, nagradu „Zmaj“ za novinarstvo i nove medije dobile su Biljana Diković i Neda Gavrić dok su nagrade za životno delo Dimitrije Davidović pripale našim istaknutim novinarima Miladi Popović, Milomiru Mariću, Šćepanu Aleksiću i Radomiru Čubranoviću.

Nagradu za mlado novinarsko pero dobili su zaslužni mladi novinari, dizajneri i fotografi koji rade u novim medijima pa su tako odlukom žirija u ovoj kategoriji nagrađeni dizajnerka Jovana Janjić, profesionalni fotograf Nemanja Vuković i akademski fotograf Kiril Eltsov.

Ponosni na ovo prestižno priznanje, Ivani Letoš Brankov upućujemo iskrene čestitke i želimo sve najbolje u daljem radu!

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-