Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. mart 2023.

Čestitka Predsednice opštine Beočin povodom obeležavanja Dana žena

Čestitka Predsednice opštine Beočin povodom obeležavanja Dana žena

Uvažene sugrađanke,

Sa namerom da vam povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena uputim iskrene čestitke, želim vam da posebno danas ali i tokom cele godine budete poštovane i srećne!

Naša borba za ravnopravnost dugo traje i ne smemo zaboraviti odgovornost koju u sadašnjem trenutku imamo a to je da zadržimo sve one mogućnosti koje su nam kroz istoriju potvrđene i date ali i da nastavimo put zalaganja i borbe za ravnopravnost budućih generacija.

Iako formalno mi danas imamo pravo na glas, rad i obrazovanje, ne smemo zanemariti činjenicu da su žene još uvek sputavane, često izložene fizičkom, mentalnom i digitalnom nasilju, neretko im je onemogućeno da se razvijaju i napreduju u svojim karijerama ali i lako postaju mete najoštrijih kritika koje imaju za cilj da diskredituju njihovu ličnost, seju mržnju i uvrede.

Uverena sam da kada bi prihvatili ovu ružniju stranu realnosti, kao društvo bi pretrpeli nenadoknadiv poraz!

Žene danas predstavljaju pokretačku snagu i motor razvoja u gotovo svim oblastima društvenog delovanja - od nauke, politike, ekonomije, tehnologije, obrazovanja, kulture i sporta, itd. a njihova uloga u okviru porodica je nezamenljiva.

Zato svakoga dana svakoj devojčici, mladoj ženi, majci, domaćici, naučnici i drugima treba pružiti ruku prijateljstva i razumevanje kao i podršku da izabere svoj put i uspe u svojim ciljevima!

Posebno želim da se zahvalim svim Beočinkama ali i onim ženama koje su ličnim ili profesionalnim opredeljenjem izabrale naš kraj i koje našoj zajednici žele dobro, čine dobro i iznad svega svojim primerom pokazuju da su tolerancija i ravnopravnost stvar iskrenog uverenja i kulture.

Nadam se da ćete svojih prava biti svesne tokom cele godine i da nećete odustati od međusobne podrške i svojih snova!

Znajte da je cvet danas jedan simbol a pravi ukras našeg društva ste upravo vi!

Srećan vam Dan žena!

Biljana Janković

Predsednica opštine Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-