Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 18. januar 2023.

Radni sastanak sa direktorom Nacionalnog parka „Fruška gora“

Radni sastanak sa direktorom Nacionalnog parka „Fruška gora“

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković sastala se danas sa direktorom Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živkom Cvetkovićem sa kojim je razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje naše opštine sa Nacionalnim parkom „Fruška gora“.

Na sastanku je dogovorena saradnja na zajedničkim aktivnostima pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina na teritoriji opštine Beočin, analizirani su mogući pravci razvoja turističkih i sportsko-rekreativnih aktivnosti namenjenih posetiocima u ovom delu Fruške gore kao i raspoloživost stručnih službi Nacionalnog parka u edukaciji najmlađih sugrađana na temu zaštite i očuvanja prirode i obilazaka pojedinih lokaliteta Fruške gore.

„Imajući u vidu da će opština Beočin u narednom periodu intenzivnije raditi na aktivnostima pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina, podrška Nacionalnog parka „Fruška gora“ kao bliskog partnera nam je od izuzetnog značaja. Istovremeno, želimo da otvorimo mogućnosti saradnje koje će i građanima pružiti korisne informacije i edukaciju na temu naše prirodne sredine, njenog očuvanja i zaštite. Zahvalni smo na spremnosti Nacionalnog parka da se uključi u sve javne akcije koje slede i uverena sam da ćemo u godini pred nama ostvariti uspešnu saradnju.“, istakla je predsednica Janković nakon sastanka.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-