Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 29. decembar 2022.

Program zatvaranja „Beočinskog raspustilišta“

Program zatvaranja „Beočinskog raspustilišta“

Pridružite nam se danas od 11 časova na „Raspustilištu“ u Domu kulture na kreativnoj novogodišnjoj radionici koju će voditi vaspitačica, pesnikinja i slikarka Slavica Nićiforović Veselinović.

Okvirno vreme trajanja radionice je sat i po vremena a namenjena je deci uzrasta od 4 do 10 godina. Roditelji su takođe dobrodošli a pozivamo i sve ostale koji žele da se oprobaju u pravljenju novogodišnjih ukrasa da nam se pridruže.

U 18 časova u Domu kulture biće održan novogodišnji koncert dečijeg crkvenog horskog sastava „Sveti Vasilije“ kojim će biti zatvoren program ovogodišnjeg „Raspustilišta“!

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj za koji smo sigurni da će biti jedan od lepših prazničnih doživljaja.

Dečiji hor „Sv. Vasilije“ osnovan je u jesen 2016.godine pri hramu „Sv. Vasilije Ostroški“ u Beočinu. Hor je osnovala nastavnica i veroučiteljka Jevgenija Kojić sa željom da deci iz Beočina omogući lepo i kvalitetno muzičko druženje i obrazovanje kroz pesmu i negovanje duhovnih i tradicionalnih vrednosti. Među prvim polaznicima ovog horskog sastava bila su deca, njeni učenici veronauke u OŠ „Jovan Grčić Milenko“. Danas, u horu pevaju učenici iz Beočina, Čerevića, Rakovca i Ledinaca.

Horski sastav je vremenom prepoznat kao dobrodošao sadržaj na brojnim manifestacijama gde deca putuju i druže se, predstavljaju svoj grad na najlepši način a svojim repertoarom publiku nikada ne ostavljaju ravnodušnom.

Hor je imao nekoliko zapaženih nastupa i učešća na velikim događajima među kojima je i Svečana Akademija povodom obeležavanja 100 godina ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve, održana u maju 2022. godine u Sremskim Karlovcima. Redovno nastupaju na Arhijerejskim liturgijama u svom matičnom hramu „Svetog Vasilija Ostroškog“ u Beočinu.

-
-
-
-
-
-
-
-