Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 4. novembar 2022.

Najava događaja-izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu“

Najava događaja-izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu“

Svečano otvaranje 17. Međunarodne izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“, koju tradicionalno organizuje beočinsko Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video-ostvarenja „BEOFOTO“ održaće se u subotu, 12. novembra 2022. godine u 19 časova u holu Doma kulture u Beočinu.

Za ovogodišnju izložbu fotografija „Pravoslavlje na internetu“ pristiglo je 438 fotografija od 98 autora iz osam zemalja i to Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rusije, Australije, Bugarske, Crne Gore kao i 36 mesta iz Srbije.

Najava događaja-izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu“Žiri Foto saveza Srbije koji su činili Hadži Miodrag Miladinović, Željko Đurić i Vojislav Luković, prihvatio je 143 fotografije od strane 88 autora a Spaso Mladenovski iz Jaše Tomića sa fotografijom Liturgija 1 dobitnik je prve nagrade za pojedinačnu fotografiju. Drugo mesto osvojio je Slobodan Čavić iz Šimanovaca a treće Margarita Tolmačeva iz Rusije. U konkurenciji za pojedinačnu fotografiju žiri je pohvalio radove Emilije Bastajić iz Kupinova, Nikoline Osmić iz Novog Sada i Maje Stošić iz Paraćina.

Najbolju kolekciju fotografija na beočinskom konkursu imao je kandidat za majstora fotografije Aleksandar Jovanović iz Valjeva. Drugo mesto pripalo je Iliji Dimitrijeviću iz Užica a treće je osvojila Elizabeta Kulinska iz Sviloša. Pohvale za kolekciju zaslužili su: Jaroslaw Charkiewicz iz Poljske, Milena Milenković iz Paraćina i Jan Valo iz Novog Sada.

Nagrada „Sava Dragojlović“- za najbolju fotografiju domaćeg autora koju proglašava žiri organizatora, pripala je Milinku Radosavljeviću iz Beograda.

Prihvaćene i nagrađene fotografije postavljene su i na sajtu „BEOFOTO“ društva na adresi www.beofoto.rs.

Pokrovitelj izložbe je Opština Beočin.

-
-
-
-
-
-
-
-